Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Ilici

Otkrivamo tko je pijani vozač! Otac junak: Molim ga samo da više ne sjeda pijan za volan

Nesreća na Ilici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
17.04.2016.
u 19:31

Instinktivno je to bilo. U jednoj sekundi vidio sam auto, u drugoj sam gurnuo kolica na kolnik jer desno nisam mogao, rekao je otac

Miroslav Stanojević (46) sjedio je za upravljačem Audija A6 u subotu nešto poslije 10 sati kada je u Ilici izgubio kontrolu, udario u semafor i umalo naletio na oca i njegovu kćer. Samo je brza reakcija oca koji je kolica gurnuo na cestu spriječila tragediju. Stanojević je imao 1,77 promila alkohola u krvi. Riječ je o srpskom biznismenu, vlasniku tvrtke Carvel sa sjedištem u Beogradu te uredom u Zagrebu.

Njegova tvrtka generalni je uvoznik sportske obuće i odjeće Diadora i japanki Ipanema za Hrvatsku, Srbiju te Bosnu i Hercegovinu. Stojanović je zbog prirode svojega posla često bio u društvu mnogih poznatih Hrvata i Hrvatica, što na promocijama “svojih” proizvoda, a što na drugim, sličnim događanjima. U Srbiji se svojedobno hvalio da je prvi Srbin koji se fotografirao sa svjetski poznatom manekenkom Giselle Bundchen. Nedavno je reklamni spot za marku Ipanema u Brazilu snimila i naša pjevačica Maja Šuput.

Nije odgovarao na pozive

Njegova je tvrtka 2014. u Hrvatskoj ostvarila prihod neznatno manji od 20 milijuna kuna, dok je 2013. on iznosio 17,5 milijuna kuna. Stanojević je u nedjelju prijepodne predan sucu za prekršaje, no na sudu nisu htjeli davati nikakve informacije o samom slučaju i rekli su da će više informacija biti poznato danas. Kako smo neslužbeno doznali, Stanojević je sve priznao te platio maksimalnu novčanu kaznu, ukupno 18.800 kuna, a nakon noći provedene u jedinici za zadržavanja pušten je kući. Unatoč brojnim pokušajima nismo ga uspjeli kontaktirati.

– Molim vozača samo da ne sjeda više pijan za volan – poruka je to oca heroja koji je spasio sebe i svoju tromjesečnu djevojčicu od jurećeg Audija A6. Još je jučer u razgovoru priznao je da je uznemiren događajem u kojem se ni kriv ni dužan našao to subotnje jutro. Čestitka na pravodobnoj reakciji upućena na početku razgovora iznenadila ga je. Kratko je samo nakon sekunde oklijevanja odgovorio: “Hvala!” Poštujući njegovu želju, Večernji list neće objaviti njegovo ime i prezime kao ni ime malene djevojčice. No morali smo ispričati priču ovog junaka koji će široj javnosti ostati nepoznat. U trenutku kad je vidio automobil kako na pločniku ide prema njemu, uopće nije razmišljao.

– Bila je to instinktivna reakcija. U jednoj sekundi vidio sam auto, u drugoj sam gurnuo kolica na kolnik jer desno nisam mogao – rekao je otac. Pohvalio je brzu reakciju Hitne pomoći. Njihovo je vozilo vrlo brzo s mjesta događaja odvezlo dijete i oca na pregled u Klaićevu bolnicu.

– Oboje smo dobro. Ona ima nešto ogrebotina na glavi, meni je ozlijeđena noga, ali preživjet ćemo. Život ide dalje – rekao je otac dodajući da je prva stvar u nedjelju ujutro bila odlazak na kontrolu u bolnicu. Dijete su pregledali i rendgenski te potvrdili da je sve u redu. Nesreća je još jučer bila tema razgovora susjeda na kavi u kafićima u okolici Parka dr. Franje Tuđmana. Ponovno se prepričavao svaki detalj, a komentari poput “strašno!” i “stravično!” gotovo su svima bili “u ustima”. Gledajući snimku nadzorne kamere koja je zabilježila nesreću, mnogi su se naježili uz zaključak: “Hvala Bogu što je sve dobro završilo!”

“Izvući će se s uvjetnom”

Bogu je zahvaljivala i baka malene djevojčice koja je reagirala na članak na jednom portalu naglasivši da njezin sin i unuka mogu subotnji dan slaviti kao drugi rođendan.

– Sam Bog ih je spasio. A naše krivosuđe... Suvišan je svaki komentar. Počinitelj će se vjerojatno izvući s uvjetnom, ako i to – napisala je baka.

On je u subotu nešto poslije 10 sati vozio Ilicom iz smjera Trga bana Jelačića prema Črnomercu, kod kućnog broja 125 prešao u suprotni trak i završio na nogostupu s južne strane Ilice. U naletu je pokupio nekoliko stupića i iščupao semafor koji je pedesetak metara vukao za sobom. 

>> Nesreća u Ilici: 46-godišnji vozač Audija platio kaznu od 18.800 kuna

Komentara 137

MK
marcel.kocan
19:38 17.04.2016.

I mi se onda žalimo da je Haag pustio Šešelja. Znači, ugledni biznismen se izvukao s kaznom koju nije ni osjetio, umjesto da dobije tri godine robije koliko zakon maksimalno propisuje za "obijesnu vožnju" bilo ozlijeđenih ili ne...

JU
juma
20:15 17.04.2016.

Komedija od pravosudja i zakonodavstva. Da li je netko u ovoj državi čuo za "Tagessatz" pri odredjivanju kazni za ovakve prekršaje? Ne možete kažnjavati isto ljude koji zaradjuju milijune i primatelje socijalne skrbi. To nije pravedno i kod takvih kazni oni bogati prolaze praktično neokrznuti. Što je tipu u autu od 700 tisuća kuna, 18 tisuća kuna kazne? Kazne moraju biti prema primanjima, kao recimo u Njemačkoj, Švicarskoj ili Austriji, U Austriji je dan kazne od 4 do 5000 eura, a u Švicarskoj od 10 do 3000 Franaka. Samo kod nas u pravosudju vlada socijalizam po principu superhicka, prema onoj svi plaćaju jednako, ali zato oderimo siromašne, Pretpostavimo kako ovaj lik, sudeči po automobilu, mjesečno zaradjuje barem 20000 kuna, što bi bilo oko 666 kuna po danu izrečene kazne, a kazna za ovo divljanje jeste minimum 180 dana, Dakle umjesto 18, trebao bi platiti 120 tisuća kuna, Tko kod nas piše zakone i je li taj ikada provirio nosom izvan Hrvatske, ili iste zakone samo prepisuju već 50 godina? Sada vidim kako bi jod gospodina dan mogao biti i 2000 kuna, dakle 360 tisuća kuna kazne bi bilo pravedno.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
19:37 17.04.2016.

Jeftino se izvukao...Al, kažu da je dobio maksimalno plus 2 god međunarodna dozvola u banani...Takvi su naši zakoni...Pitam se koliko bi dobio Hrvat za sličan događaj u BG ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije