Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj iz Istre

Otac i liječnica krivotvorili isprave o cijepljenju djeteta kako bi se upisalo u vrtić

Cijepljenje protiv koronavirusa - ilustracija
Zeljko Lukunic/PIXSELL
24.12.2020.
u 13:17

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela, u policiji kažu da će utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u redovnom postupku

Istarska policija prijavit će oca djeteta iz Višnjana te liječnicu iz Pule zbog sumnje da su krivotvorili isprave kako bi se dijete koje nije bilo cijepljeno upisalo u vrtić, izvijestila je policija u četvrtak. Policija je izvijestila da je 44-godišnji otac osumnjičen za krivotvorenje isprave, a 65-godišnja liječnica za krivotvorenje službene ili poslovne isprave. 

Prilikom upisa djeteta u vrtić na području općine Višnjan tijekom kolovoza ili rujna prošle godine otac je navodno dostavio krivotvorenu presliku iskaznice imunizacije, kao i potvrdu 65-godišnje liječnice o obavljenom sistematskom pregledu, a koja je neistinito navela da je dijete redovito cijepljeno.

Temeljem navedenih isprava dijete je upisano u vrtić, no naknadnim provjerama utvrđeno je kako dijete nije cijepljeno jer roditelji djeteta to odbijaju. Zbog sumnje da su počinili kaznena djela, u policiji kažu da će utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u redovnom postupku.

Ključne riječi

Komentara 5

NE
Nemojtimenimojneme
14:09 24.12.2020.

Sve antivaksere negdje izolirati (Grenland je npr sjajno rješenje) i čekati da darvinizam odradi svoje

Avatar Graf_Katzula
Graf_Katzula
13:23 24.12.2020.

mora se cijepiti jer veliki vođa Plenković to očekuje!

DR
Drx
13:31 24.12.2020.

Bravo za tatu. Brine za svoje dijete da mu ne ubrizgaju otrove i unište ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije