Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne podržava je u tome

Otac Grete Thunberg zabrinut zbog njezinih izostanaka iz škole

Greta Thunberg
Foto: JIM URQUHART/REUTERS/PIXSELL
1/3
30.12.2019.
u 11:57

Greta je mnogo sretnija otkako je postala aktivistca, priznao je njezin otac no i otkrio da je zabrinut što je njegova kći zbog toga izložena "mržnji"

Otac tinejdžerske klimatske aktivistice Grete Thunberg priznao je da je njegova kći sretnija otkako se uključila u borbu za spas planeta, ali je zabrinut  zbog njezinih izostanaka iz škole.

Šesnaestgodišnja švedska školarka nadahnula je milijune, napose mladih ljudi, da krenu u hitnu akciju za spas planeta od globalnog zagrijavanja.

No njezin otac Svante Thunberg rekao je u intervjuu za BBC da "ne podržava" kćerinu odluku izostajanja s nastave zbog sudjelovanja u štrajkovima za klimu.

Greta je mnogo sretnija otkako je postala aktivistca, priznao je njezin otac no i otkrio da je zabrinut što je njegova kći zbog toga izložena "mržnji".

U emisiji za Radio 4's Today programme, britanski prirodoslovac i televizijski autor Sir David Attenborough rekao je Greti da je upravo ona "probudila svijet" da krene u akciju za borbu protiv klimatskih promjena.

Greta je pozvala Sir Davida putem skypea iz Stockholoma gdje živi i kazala mu da ju je on nadahnuo da krene u akciju za klimu.

VIDEO Prosvjed učenika srednjih škola "Klimatske promjene traže naše promjene"

Komentara 6

ST
stomugromova
19:12 30.12.2019.

Laže ta pokvarena propalica koja je po zanimanju glumac.Mlate lovu na svom djetetu sa posebnim potrebama.

AA
aabbcc
15:32 30.12.2019.

Nema Skole, idemo spasiti planetu, zacepiti crne rupe i rastjerati trumpove svemirske snage.

PU
paul-umpe
12:08 30.12.2019.

zar je isla u skolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije