Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo Karmelina Fistanića

DORH objavio detalje ubojstva: Osumnjičenima za likvidciju u Omišu jednomjesečni pritvor

Uhićenje osumnjičenih za ubojstvo u Omišu
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/2
14.12.2019.
u 18:17

Jerko Pirić (34), Vlado Zolota  (46) i Stipe Ringwald (47) negiraju djelo.

Jerko Pirić (34), Vlado Zolota  (46) i Stipe Ringwald (47), osumnjičeni za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu, nalaze se u splitskom zatvoru. Određen im je jednomjesečni pritvor dok traje istraga, i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoka odnosno ponavljanja djela. Do sada su se branili šutnjom, te sva trojica negiraju djelo.

Policija je izvijestila kako je u Ringwaldovom stanu u Šibeniku, pronašla drogu i streljivo, te je predan pritvorskom nadzorniku. U sklopu kriminalističe istrage u Naklicama je u četvrtak uhićen Pirić, u Omišu Zolota, a na Vidicima u Šibeniku Ringwald. Potonji je osumnjičen da je u Omišu prije mjesec dana ubio Karmelina Fistanića.

- Trojica uhićenih su osumnjičeni za kazneno djelo ubojstva. Uz to 47-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine na štetu 39-godišnjakinje. Utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak po prethodnom dogovoru i uz pomoć 34-godišnjaka i 46-godišnjaka, 9. studenoga na Brzetu u Omišu na ukradenom motoru prišao vozilu u kojem su bili muškarac i žena, te vatrenim oružjem usmrtio 38-godišnjaka. Tom prilikom je lakše ozlijeđena i Fistanićeva djevojka (39). Kriminalističko istraživanje u tom slučaju se nastavlja, priopćila je policija.

Policija je provela opsežno kriminalističko istraživanje u potrazi za počiniteljima ubojstva i materijalnim dokazima. Za sada nije pronađen pištolj kojim je ubijen Fistanić, nema ni očevidaca ubojstva, a nije potvrđen ni motiv. Poznato je tek kako su Pirić i ubijeni Fistanić bili u sukobu zbog plažnog objekta u Pisku koji je 2015. potpuno izgorio. Protiv Pirića je potvrđena optužnica za to djelo, ali još nije održana niti jedna rasprava.

Video - Snimka spektakularnog uhićenja osumnjićenih za ubojstvo Karmelina Fistanića

 

DORH je detaljno opisao kako je ubijen Karmelin Fistanić:

- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 9. studenog 2019. oko 13,55 sati na području Županije splitsko-dalmatinske postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte hrvatskog državljanina (1981.).

Osnovano se sumnja da se prethodno prvookrivljenik s vozilom marke Renault Kangoo dovezao iz Šibenika do gradskog groblja Lovrinac u Splitu gdje su ga pričekali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, a potom su se vozilom marke Fiat Doblo, kojim je upravljao trećeokrivljenik, odvezli u Omiš do apartmana u vlasništvu trećeokrivljenika gdje se prvookrivljenik presvukao u tamnu motorističku opremu i stavio tamnu kacigu na glavu koju su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik.

Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, nakon izlaska iz apartmana uzeo motocikl marke Yamaha T-Max crne boje, kojeg su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, i prema prethodnom zajedničkom dogovoru, pratio je osobno vozilo VW Polo kojim je upravljao oštećenik (1981.), i u kojem je bila njegova djevojka (1980.).

Na predjelu Slavinj, kod skretanja s državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, oštećenik je zaustavio osobno vozilo, a prvookrivljenik mu je motociklom prišao s njegove lijeve strane i, osnovano se sumnja, kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio streljiva prema oštećeniku te mu nanio ustrijelne i prostrijelne rane od kojih je on odmah preminuo, a osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja, navodi između ostalog DORH u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije