Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitani

Ovo su osumnjičeni za premlaćivanje umirovljenika. Određen im jednomjesečni pritvor

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/10
23.07.2019.
u 19:54

Policija ih sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih ozljeda za što zakon predviđa maksimalnu kaznu od čak osam godina zatvora.

Trojica mladića, među kojima je jedan maloljetnik, danas su ispitani u pulskom Općinskom državnom odvjetništvu. Tužiteljstvo je za svu trojicu zatražilo da im se odredi pritvor, i to po dvije osnove: da na slobodi ne bi ponovno počinili kazneno djelo te da ne bi utjecali na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage. Općinski sud u Puli i sudac istrage Županijskog suda u Puli prihvatili su prijedlog tužiteljstva te svoj trojici odredili jednomjesečni istražni zatvor, piše Glas Istre.

Policija ih sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih ozljeda za što zakon predviđa maksimalnu kaznu od čak osam godina zatvora.

Video: Glas Istre

Podsjetimo, trojica maskiranih mladića u nedjelju su u Puli napala Evelina Valea koji je teško ozlijeđen završio u bolnici.

– Došla su njih trojica ujutro i htjela su skinuti zastavu. Rekao sam im neka puste zastavu na miru i idu svojim putem. Pitali su me kad ću otvoriti kafić. Kad sam im rekao, otišli su i vratili se nakon sat vremena. Ovaj jedan počeo me lupati. Najprije po glavi, gdje mi je jedna čvoruga, pa po zatiljku i kad sam se digao, bacio je stolac na mene. Dok sam bježao, pao sam dolje i počeli su me onda lupati s cipelama. S terase sam pobjegao prema pošti. Mislio sam da ću se tamo zaštiti jer je ondje bio stražar – rekao je Evelino Vale nakon napada.

– Riječ je o teškim tjelesnim ozljedama. Danas je gospodin dobro, stabilan je i izvan životne opasnosti. Nisu učinjene nikakve operacije, konzervativnim metodama smo to riješili. Susreo sam se već s ovakvim slučajevima, često javnost i ne dozna o tome. U prosjeku u Puli u ljetnim mjesecima barem dvoje ljudi bude pretučeno svakog mjeseca. I to su često strani gosti – izjavio je jučer kirurg Rajko Cerović.

U nedjelju u večernjim satima policija je izvijestila da su sva trojica napadača uhićena, jedan na području Pule te dvojica u Zagrebu.

Cijeli slučaj zgrozio je hrvatsku javnost, a nakon što se doznalo da je jedan od napadača pripadnik Hrvatske vojske, zapovjednik bojne Tigrovi Krešimir Kršinić osobno je posjetio Evelina Valea u pulskoj bolnici i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja vojnika. Jučer je s ozlijeđenim telefonom razgovarao i ministar Krstičević, koji mu se također ispričao te mu zaželio brzi oporavak.

U MORH-u kažu kako je Vale rekao da prihvaća ispriku te zna da je u pitanju djelo pojedinca.

"U ovom slučaju, ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe", poručili su iz MORH-a.

Komentara 58

DU
Deleted user
12:31 23.07.2019.

Treba zatvoriti i da robijaju a ne da leže u zatvoru. Onog iz HV, momentalni otkaz i dupla kazna.

SK
skipper_
12:26 23.07.2019.

Na znam zašto im dopuste da skrivaju lice? Spuštaj te ruke "junačino" .. puj!

Avatar toxic alien
toxic alien
12:52 23.07.2019.

Zatvoriti, zakljucati... i baciti kljuc...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije