Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u splitskom klubu

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva policajca želi ostati iza rešetaka, smatra da će ga interventna ubiti

Foto: PIXSELL
1/8
21.06.2020.
u 11:30

Optuženi Hrvoje Šabić na suđenju je bio kooperativan, nije podizao glas te je priznao sve za što ga optužnica tereti

Na splitskom Županijskom sudu u petak se održalo suđenje Hrvoju Šabiću (43) iz Splita, kojem se sudi za ubojstvo u pokušaju interventnog policajca Ivice Delića, nanošenje teške tjelesne ozljede i dva djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Tereti ga se da je 19. srpnja 2019. godine oko 3.30 u noćnom klubu “Tropic” na Bačvicama nožem duljine oštrice 19 centimetara više puta ubo interventnog policajca Delića u trbuh te ga razrezao po podlakticama i leđima. Nožem je više puta razrezao voditelja kluba Dražena Buljubašića po ramenu, potkoljenici, rukama i leđima, a isto tako i zaštitara Marija Šarića, kojemu je nanio ubodno-reznu ranu lijeve podlaktice, reznu ranu lijeve potkoljenice te ubod u trbuh, piše Slobodna Dalmacija

Naposljetku je nožem po nogama izrezao i australskog državljanina Daynea Ryana Corbishleya, koji je kao gost pokušao spriječiti napadača u divljanju.

Na ranijim je suđenjima bio vidno nervozan, tvrdio je da mu je sve namješteno, da su snimke nadzornih kamera kluba montirane i izrezane od “strane veće službe”, a kad ga je sutkinja Višnja Strinić pitala kako se izjašnjava o optužnici, rekao je: "Znaš kakav mi je stav, triba sam mu osići glavu i nabiti je nogon u more, eto takav mi je stav. Najbolje da mi date dvadeset godina, meni su sudstvo i policija uništili život".

U petak se znatno drugačije ponašao. Bio je kooperativan, nije podizao glas te je priznao sve za što ga optužnica tereti. Također, zbog svega je izrazio žaljenje. 

Zamjenik ŽDO-a Nikša Wagner predložio je da mu se produlji istražni zatvor dok se Šabićeva odvjetnica Ivanka Šamija tome usprotivila i zatražila od suda da njezina klijenta pusti s Bilica.

Hrvoje Šabić od suda je ipak zatražio da ga ne puštaju iz zatvora i da želi ostati iza rešetaka. Kao razlog je naveo da se boji biti na slobodi jer ima informacije da mu interventna policija prijeti da će ga ubiti. Sutkinja mu je potom rekla da ima pravo, ako ima bilo kakve takve informacije, sumnju u takve prijetnje prijaviti i policiji i DORH-u.

Šabiću će u srijedu biti izrečena kazna za ubojstvo u pokušaju, nanošenje i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a do tada će boraviti u splitskom zatvoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije