Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određen istražni zatvor

Osumnjičeni za pljačku u Dubrovniku brane se šutnjom, pod istragom još nekoliko osoba

Foto: PIXSELL
1/16
25.10.2019.
u 18:02

Antonio Katušić djevojku je gotovo svakog dana vozio na posao, istražuje se je li mu ona bila informatorica.

Ocu (45) i sinu (22) s područja Konavala, osumnjičenima za pljačku u dubrovačkoj Zračnoj luci, u petak poslijepodne određen je jednomjesečni istražni zatvor, objavio je glasnogovornik Županijskog suda Pero Miloglav, dodaši da su se obojica branila šutnjom te da ukradeni novac još uvijek nije pronađen.

Odluku o istražnom zatvoru zbog opasnosti od uništenja i skrivanje tragova ili dokaza, kao i zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage donio je nakon što su osumnjičenici ispitani pred županijskim državnim odvjetnikom.

"Otac i sin privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva, odnosno da su 22. listopada u Zračnoj luci Dubrovnik uz uporabu oružja otuđili 692 tisuće kuna. Ocu se na teret stavlja i kazneno djelo otuđenja motocikla iz jednog ugostiteljskog objekta", istaknuo je Miloglav.

Odvjetnik prvoosumnjičenog, Dragan Pištalo, izjavio je da je njegov branjenik negirao krivnju i branio se šutnjom jer je teško podnio stanje oko privođenja te činjenicu da je osumnjičen i njegov sin.

Nije htio komentirati informaciju da je njegov klijent u ljubavnoj vezi sa zaposlenicom Zračne luke. Braniteljica drugoosumnjičenog Stanka Matić nije htjela komentirati slučaj.

Za kazneno djelo razbojništva zapriječena je kazna od tri do 12 godina zatvora. Iz policije su istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba.

Gotovo od prvog trenutka nakon što se u dubrovačkoj zračnoj luci u ponedjeljak ujutro odigrala oružana pljačka u maniri kakvog filmskog spektakla, kada su dvojica razbojnika na motociklima presrela zaštitare koji su prenosili više od 100 tisuća eura utrška Duty free shopa Zračne luke te im taj utržak nakon kraćeg hrvanja s njima i oteli, policija je posumnjala da bi se moglo raditi o ocu i sinu Antunu i Antoniju Katušiću iz Gabrile u Konavlima. Da su njihove sumnje bile opravdane, pokazalo se u četvrtak kada su i otac i sin uhićeni, a nakon kriminalističke obrade, i kazneno prijavljeni zbog razbojstva koje su, kako se sumnja, počinili.

Pobjegao iz bolnice

Dva su osnovna razloga zbog kojih je dubrovačka policija odmah posumnjala na njih. Prvi je taj što je Antun Katušić policiji poznat zbog cijelog niza kaznenih djela koje je počinio u prošlosti, a drugi se razlog odnosi na njegova sina, na kojeg su posumnjali jer se nalazi u ljubavnoj vezi sa zaposlenicom Zračne luke Dubrovnik koja je prije, prema neslužbenim informacijama, radila upravo u Duty free shopu čiji su utržak razbojnici oteli zaštitarima. Antonio Katušić djevojku je gotovo svakog dana vozio na posao, a je li upravo preko nje došao do informacija kada točno zaštitari prenose utržak iz trgovine u poslovnicu Fine u Dubrovnik, utvrdit će se istragom.

Inače, Antonio Katušić do sada nije bio poznat u policijskim krugovima, za razliku od njegova oca Antuna, koji je kazneno evidentiran u više navrata. Tako je prije 13 godina u Počitelju kod Čapljine skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo petero ljudi. Antun Katušić tog je 1. travnja 2006. godine, vozeći iz Metkovića prema Mostaru, svojim Audijem A8 zbog prevelike brzine frontalno udario u VW Passat koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozač Passata Vladimir Azinović (45) na mjestu je poginuo, baš kao i četvorica putnika iz Audija, među kojima su bili i dvojica policajaca: Damir Žderić (28), koji je bio pripadnik interventne postrojbe, i Marin Salacan (25), koji je radio u postaji aerodromske policije u zračnoj luci Čilipi. Od cijelog društva iz Audija koje je u trenutku kad se dogodila nesreća išlo u noćni provod u Mostar jedini je preživio Antun Katušić, koji je i skrivio nesreću. Teško ozlijeđenog prevezli su ga u mostarsku bolnicu iz koje je nekoliko dana poslije pobjegao zahvaljujući dvojici pomagača čiji identitet do danas nije otkriven. Zna se samo da su bili odjeveni u odore HVO-a te da su Katušića uz pomoć ljestvi iznijeli iz bolničke sobe na prvom katu pred nosom policije koja je dežurala pred vratima. Uslijedila je intenzivna policijska potraga za bjeguncem koja nije dala rezultata, a poslije se doznalo da se mjesecima skrivao u obiteljskom domu u Gabrilima kod Konavla.

Napao policajca, utajio porez

Nakon tog incidenta Katušić se nastavio baviti onim što je radio i prije – vožnjom taksija, a široj javnosti u tom je periodu postao poznat i kao neslavni rekorder po prekršajnim i kaznenim prijavama zbog prebrze vožnje, kojih je do 2008. godine skupio čak 74. U uvali Tiha 2007. skuterom je nasrnuo na policajca koji ga je zaustavio zbog prometnog prekršaja. Katušić mu je odbio dati dokumente i počeo vikati na njega te mu motorom prešao preko noge i nastavio voziti. Bio je uhićen i 2008., zbog sumnje za utaju poreza od 2004. do 2007. godine u poduzeću Kruna, gdje je bio odgovorna osoba.

Komentara 5

SA
sani1
13:07 25.10.2019.

A gde su pare?

NN
nista_ne_znam
18:15 25.10.2019.

Di su pare?

BA
Barbasmora
19:36 25.10.2019.

Ali ipak vise pljackaju migranti i izbjeglice....ili se varam? Tu ne mislim nasih ekonomskih migranata u zapadnoj civilizaciji, vec one koji prolaze hrvatsku da bi usli u schengen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije