Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DOGOVORU

Osumnjičeni u aferi Janaf Vinko Grgić napustio stranku. SDP ostao bez saborskog zastupnika

Vinko Grgić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
14.01.2021.
u 15:17

Kako se neslužbeno čuje u SDP-u, potez istupanja iz stranke Grgić je povukao, u dogovoru s Grbinom, kako ne bi štetio svojoj stranci zbog pravosudnog procesa koji se protiv njega vodi. Završi li se taj proces njemu u korist plan mu je ponovno se vratiti u SDP.

Bivši gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić više nije član SDP-a. Grgić je, kako neslužbeno doznajemo, jučer istupio iz stranke što znači da SDP u Saboru ostaje i bez jednog svog saborskog zastupnika obzirom da Grgić ima svoj mandat.

Kako se čuje u samom SDP-u, razlozi zbog kojih se Grgić iščlanio iz SDP-a isključivo su vezani za istragu koja se protvi Grgića vodi. Naime, Grgić je, podsjećamo, osumnjičen da je kao gradonačelnik Nove Gradiške primio mito kako bi zauzvrat osgiurao posao prvoosumnjičenom u aferi Janaf.

Zbog afere je Grgić dao ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške, a kako će svoj saborski mandat zadržati iako više nije član SDP-a, biti će nezavisni saborski zastupnik.

Vinko Grgić
1/4

Kako se neslužbeno čuje u SDP-u, potez istupanja iz stranke Grgić je povukao, u dogovoru s Grbinom, kako ne bi štetio svojoj stranci zbog pravosudnog procesa koji se protiv njega vodi. Završi li se taj proces njemu u korist plan mu je ponovno se vratiti u SDP. 

O Grgićevom istupanju iz SDP-a govorit će se i na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a nakon koje bi Grbin, čuje, se trebao također dati izjavu na temu odlaska Vinka Grgića. 

Ovaj potez Grgića, ali i Grbina jasan je pokazatelj kako je novo vodstvo SDP-a odlučno da ono za što se zalaže pokaže i na vlastitim primjerima. 

- Ako se protiv tebe vodi kazneni postupak, dovodiš sebe i svoju političku opciju u vrlo nezahvalnu poziciju ako misliš da možeš nastaviti obnašati bilo kakvu javnu ili političku dužnost - izjavio je Grbin sredinom prosinca na dan kada je njegov sada bivši stranački kolega Grgi pušten iz pritvora u Remetincu gdje je proveo tri mjeseca.
 

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar neomarxisticka extr. ljeviciva
neomarxisticka extr. ljeviciva
15:23 14.01.2021.

opa , SDP lopovluk, SDP,IDS i HDZ najumrezenije stranke hrvatske i rak rana drustva.

LU
Ludwik
15:46 14.01.2021.

Napustio partiju "u dogovoru" sa Grbinom?! Za takve se optužbe leti isti tren, ako već nema trunku morala da sam odstupi kad su prljave rabote otkrivene! U stvari, tko god ima trunku morala, za takvu partiju nikad nebi ni glasovao, a kamoli se učlanio...

DU
Deleted user
15:43 14.01.2021.

Dok je krao bio je dobar SDP-u! Fino vritnjak i zabranu zapošljavanja doživotno u svim javnim poduzećima. Svako tko pokuša prevariti državu trebao bi dobiti zabranu zapošljavanja u javnom sektoru, poticaje ili subvencije. Ako 90% Hrvata može pošteno živjeti onda možete i vi! Nulta tolerancija za lopove!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije