Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST

Osuđeni nastavnik: Ni na kraj pameti mi nije bilo dirati učenicu

04.06.2009.
u 18:44

VARAŽDIN – Kolegica mi je jutros javila o tekstu o meni u Večernjaku. Nisam to mogao pročitati jer ne bih mogao niti raditi niti jesti niti živjeti – kazao nam je danas pravomoćno osuđeni učitelj za bludnje radnje nad učenicom Darko Novak.

Može li se bludnom nastavniku dati otkaz?

Nije bilo prigovora
– Otkad radim na tim školama, nikada prije, a ni poslije, nijedna se učenica nije žalila na mene. Da sam doista toliki bolesnik, zar bih mogao s njima postizati tolike rezultate. Ove smo godine državni prvaci u krosu, a posljednjih sedam godina moji su učenici bili četiri puta na državnom natjecanju. Radim s djecom i borilačke vještine te u školi plivanja u Varaždinskim Toplicama.

Moja oba roditelja također su prosvjetni radnici bez ijedne mrlje u karijeri, oslijepili su brinući se zbog svega što mi se događa. Kriv sam jer sam radio svoj posao kao luđak i nisam primjećivao što mi se sprema iza leđa – kazao je nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, zaposlen u OŠ Sveti Ilija i OŠ Beletinec.

Novak za sve krivi ravnatelja Zlatka Kraljića, kojemu ne odgovaraju oni koji se ne slažu s njegovim stavovima, već razmišljaju svojom glavom. Čak je, kaže, zbog ravnateljeva mobbinga prema nekim djelatnicima njihovu školu u Beletincu nedavno posjetio i pravnik iz ministarstva.

– Sve je počelo kada je učenici koja me tereti u školu počeo dolaziti tadašnji, već punoljetni dečko. Ravnatelj ga je otjerao prijetnjama. To mi se nije činilo u redu, pa sam im savjetovao da se više ne pojavljuje pred školom. No, ona je bila vrlo otvorena i imala je neprimjeren rječnik za svoju dob. Za jednog sata tjelesnog smo išli po snijegu u šetnju.

Ona je svakih nekoliko metara padala i nekoliko sam joj puta pomogao da se digne. Još su je dečki pitali da nema možda padavicu. Zgrabila me za ruku i zavrtjela se oko mene te povukla za sobom na snijeg. Poslije je ispalo da sam ležao na njoj. Nije mi bilo ni na kraj pameti nešto takvo. Pa imao sam suprugu 10 godina mlađu od sebe, poslije smo se razveli pa sam u to vrijeme imao novu djevojku – kaže D. Novak te dodaje da mu je ta učenica, koja se već u to vrijeme skitala sa seoskim dečkima, jednom prolazeći pokraj njega i dečki s kojima je razgovarao iz čista mira sjela u krilo.

Ravnatelj ga koči
Iako ga je to šokiralo, nije mu bilo ni na kraj pameti da je sve činila smišljeno i da će mu se zbog toga suditi. Izbjegavao ju je koliko je mogao jer je bila vrlo nametljiva i preslobodna ponašanja, kaže Novak. Ističe da puno radi s učenicima, da ih u Osnovnoj školi Sveti Ilija ima dvostruko više, a nitko se ne žali na njega. S djecom je napravio tenisko igralište kako bi im omogućio raznovrsniju nastavu jer nemaju ni prave sportske dvorane. Teško je biti nastavnik tjelesnog kad te mogu optužiti za bilo što - kaže - Darko Novak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije