Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONESENA PRESUDA

Osuđeni lažni policajci: Starijim gospođama ukrali više od pola milijuna kuna

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.11.2019.
u 15:57

Od Katice Š. izvukli su 65.000 eura, a od Dragice L. 10.500 eura

Općinski kazneni sud presudio je da su Ksenija Gavran (43) i  Damir Šajn (43) iz Pitomače te Kristijan Šajn (27) iz Zagreba krivi zbog prevare dvije starije gospođe od kojih su izvukli više od pola milijuna kuna. Ovom nepravomoćnom presudom Ksenija Gavran je osuđena na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora, Damir Šajn (43) kažnjen je uvjetno, a Kristijan Šajn (27) je dobio dvije godine zatvora. Damir Šajn kažnjen je uvjetno jer dosad nije osuđivan, priznao je djelo te je vratio sav otuđeni novac, dok su Ksenija Gavran i Kristijan Šajn ranije već osuđivani.

- Prvo me nazvala žena koja se predstavila kao djelatnica banke. Rekla je da treba popisati serijske brojeve novčanica ako ima eure. Nakon dvije-tri minute na vrata stana pozvonila je neka žena. Pustila sam je u stan i na stol stavila jednu novčanicu od 500 eura - ispričala je pred sucem Katica Š. iz Gajnica, jedna od žrtvi prevaranata, pišu 24sata.

Događaj koji je prepričavala zbio se 10. listopada 2016., a ta "djelatnica banke" tada 93-godišnjoj Katici uzela je 500 eura i pobjegla. Katica je posumnjala da je želi pokrasti nakon što je ta žena počela pretraživati kuvertu u njezinoj vitrini. Uspjela je nazvati nećakinju i reći: 'Dođi brzo, izgubit ću sve!', na što je žena pobjegla. 

Odmah je sve prijavila policiji. Sljedeće jutro ju je ponovno nazvao ženski glas te joj rekao da će doći dva policajca. Ubrzo su došla dva muškarca koja su se predstavila kao policajci iz Petrove. Pokazali su joj policijske značke te rekli da su došli fotografirati novčanice od 100 eura. Ona je krenula u spavaću sobu, a jedan od njih je krenuo za njom te joj uzeo vrećicu u kojoj se nalazio novac. Rekli su joj da opere ruke, a da oni idu po fotoaparat. Dok je ona prala ruke, muškarci su izašli. U vrećici je bilo 65.000 eura, a novac je držala u stanu jer nije htjela da ide u ostavinsku raspravu. 

I drugu žrtvu, danas pokojnu Dragicu L., također su prevarili predstavivši joj se telefonski kao policajci.

To ju je uplašilo, povjerovala je da je taj muškarac stvarno policajac, te je pristala da dođe k njoj kući. Nakon 5 minuta se pojavio muškarac te zatražio da mu donese novac. Bila je sama kod kuće. Otišla je na kat po novac te mu predala 10.500 eura u apoenima od po 500 eura. Nakon što je novac stavio u džep, dva puta ju je rukom udario iznad desnog kuka. Nakon što je pala, udario ju je još jedanput nogom. Inače, godinu dana prije toga su joj dvije prevarantice također ukrale 20.000 eura.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:16 10.11.2019.

Pa koliko to gotovine ima hrvatska starčad po jastucima?

DV
dvorskaluda
19:45 11.11.2019.

U kojoj su stranci dečki? Pa kaj se nemre biti milostiv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije