Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mumbai

Osuđena 12-ica za sedam bombaških napada iz 2006. i smrt 189 ljudi

indija mumbai napad
Foto: screenshot/youtube
1/4
11.09.2015.
u 10:53

Očekuje se da će presuda biti objavljena u ponedjeljak nakon što sudac Yatin D Shinde čuje argumente tužitelja i obrane. Optuženima prijeti smrtna kazna ili doživotni zatvor

Sud u Mumbaiju proglasio je 12 muškaraca krivim za sedam bombaških napada tijekom gužve u prigradskim vlakovima 11. srpnja 2006. godine. Poginulo je 189 osoba, a više od 800 je ozlijeđeno.

Optužene muškarce teretilo se za terorizam, urotu i ubojstvo. Jedan muškarac je oslobođen. Nakon napada okrivljeni su islamski militantni pod sumnjom da ih podupire Pakistan, no vlasti susjedne države to su demantirale, piše BBC

Očekuje se da će presuda biti objavljena u ponedjeljak nakon što sudac Yatin D Shinde čuje argumente tužitelja i obrane. Optuženima prijeti smrtna kazna ili doživotni zatvor.

"Stigla je pravda za ljude Mumbaija. Tražit ću najstrožu kaznu za počinitelje", rekao je tužitelj Raja Thakre medijima.

>> Indija pogubila napadača na Mumbai. Obješen u zatvoru

>> Mumbai: U terorističkom napadu poginula najmanje 21 osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije