Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA PERSONA

Osuđen župnik s Dugog otoka: Kao policijski kapelan je vozaču prijetio privođenjem

Zadarska nadbiskupija
03.12.2020.
u 14:08

Vlahović je u posljednje vrijeme bio u fokusu javnosti jer su se mještani u njegovoj župi na Dugom otoku žalili na njegovo ponašanje. Iako su mise na otoku zbog koronavirusa zabranjene, on ih je i dalje održavao, što je zgrozilo mnoge.

Don Tomislav Vlahović proglašen je krivim danas na Općinskom sudu u Zadru zbog zaustavljanja i legitimiranja vozača na benkovačkom području 2018. godine. 

Nije mu izrečena kazna jer je sutkinja smatrala da mu je dovoljna moralna kazna, budući da nije bilo oštećenih i nije bilo posljedica i žrtve.

Vlahović je kao policijski kapelan zaustavio vozilo sa četiri putnika palicom STOP i tražio na uvid dokumente i prijetio privođenjem u policijsku postaju. On danas nije iznio obranu, ali mu je reproduciran CD sa zvučnim zapisom iz ranije obrane, gdje je tvrdio da nije znao da to ne smije činiti. Njegov odvjetnik, Boris Radman, najavio je žalbu na nepravomoćnu odluku suda. 

Vlahović je u posljednje vrijeme bio u fokusu javnosti jer su se mještani u njegovoj župi na Dugom otoku žalili na njegovo ponašanje. Iako su mise na otoku zbog koronavirusa zabranjene, on ih je i dalje održavao, što je zgrozilo mnoge.

- U ponedjeljak smo pisanim putem i e-mailom obavijestili Nadbiskupiju o tome da je nizom poruka iskazao izazivački stav i otpor prema mjerama koje se provode protiv pandemije virusa korone te uvrijedio načelnika stožera Civilne zaštite. Dok je propovijedao takve stvari s oltara, apelirali smo da iz Nadbiskupije utječu na njega. Zbilja su poslali nekoga da razgovara sa župnikom. No sad je očito da nema lijeka i da se na njega ne može utjecati pa smo ovaj put molili da ga smijene jer ovako više ne ide - rekao je za 24sata Zoran Morović.

Ključne riječi

Komentara 3

VI
vidum
15:35 03.12.2020.

Imam osjećaj da je član stranke. Neću reći koje.

CH
chanchir
16:43 03.12.2020.

I prosvjednu notu Vatikanu jer su ovi njihovi Vatikanci zastranili u grih,krađu i blud....a mi ih plaćamo.....

DU
Deleted user
17:27 03.12.2020.

Ima svega u crkvi, ali ima i onih kojima je važno i zdravlje i mir zajednice. Župnik iz mog mjesta je napisao i svima dao na znanje pa citiram: "Molio bih vas također, da ne nasjedate i da se ne priklanjate onim vjernicima, a nažalost i nekim predstavnicima Crkve, koji se ne pridržavaju mjera i tvrde da im se u crkvi ništa neće dogoditi, da ih Bog štiti od svega. Treba razlikovati pouzdanje u Boga i iskušavanje Boga. "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije