Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svećenik iz Bibinja

Osuđeni don Nedjeljko Ivanov žali se da na uvjete: 'Fale mi prijatelji'

Privlaka: Crkva u kojoj je jedno vrijeme službovao svećenik Nedjeljko Ivanov
Dino Stanin/Pixsell
25.11.2017.
u 10:25

Iz Zadarske nadbiskupije kao razlog premještaja don Nedjeljka u privatni dom u Biljanima Donjim navode skromne zdravstvene usluge u domu za svećenike.

Don Nedjeljko Ivanov, svećenik iz Bibinja, koji je 2014. prema crkvenom kanoniku osuđen za pedofiliju, potužio se zadarskim medijima da se vrh zadarske nadbiskupije prema njemu ponaša neprimjereno njegovom teškom zdravstvenom stanju. Nakon što su prije tri godine istupile žrtve zlostavljanja don Nedjeljka, Zadarska nadbiskupija ga je umirovila i smjestila u dom za starije i onemoćale svećenike. Protiv njega nije pokrenut kazneni ni sudski postupak jer su djela upala u zastaru, piše Zadarski.hr

Prije nekoliko dana don Nedjeljko je iz svećeničkog doma premješten u privatni dom u Biljanima Donjim gdje je cijena mjesečnog smještaja u prosjeku oko tisuću eura. Razliku u cijeni u svećeničkog doma i onog privatnog nadoknađuje don Nedjeljkova mirovina i Zadarska nadbiskupija.

- Žalostan sam jer u ovom domu usamljen, fali mi moji prijatelji i druženja sa svećenicima. Jako me pogodio prebačaj, ali nadbiskupija je odlučila da časne više ne mogu brinuti o meni jer se teško krećem – izjavio je don Nedjeljko dodajući kako ga sada prijatelji i obitelji iz Poljane ne mogu tako lako posjećivati.  

Iz Zadarske nadbiskupije kao razlog premještaja don Nedjeljka u privatni dom u Biljanima Donjim navode skromne zdravstvene usluge u domu za svećenike. Smatraju kako će u privatnom domu don Nedjeljko imati bolju zdravstvenu skrb jer se već nekoliko godina služi pomagalima za hodanje, a u posljednje dvije godine je nekoliko puta posrtao i padao s kreveta. 

Don Nedjeljko je prvi hrvatski svećenik koji je prema crkvenom kanonu osuđen za pedofiliju. 

Komentara 33

IP
info_punkt
11:43 25.11.2017.

Dakle, radi se o vjerskoj talibaniji, a ne o modernoj sekularnoj državi. Ali, ako Bibnjce, kojima je trtio malu dječicu nije briga, zaboli i mene...

GU
General_U
11:06 25.11.2017.

pedofili su mi gadljivi i odvratni sto.. pokvarena bolesna . kakva zastara na robiju bi ti meni iša i to u brazil,tamo imaju poseban tretman za pedifile i silovatelje....

DO
doktorica
11:46 25.11.2017.

Protiv njega nije pokrenut kazneni ni sudski postupak jer su djela upala u zastaru,.....!!!!!?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije