Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR TURIZMA

'Ostvareno je oko 1,4 milijarde kuna više prometa u ovogodišnjoj sezoni nego lani'

Gari Capelli
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
26.08.2019.
u 12:25

Istaknuo je i financijske pokazatelje, iznijevši da fiskalizacija pokazuje da je ostvareno oko 1,4 milijarde kuna više prometa nego u istom razdoblju lani u području pružanja usluga u smještaju i ugostiteljskih usluga.

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u ponedjeljak da će ovogodišnja turistička sezona biti na razini plana, s oko 3 posto porasta turističkih dolazaka i 1 do 2 posto rasta u noćenjima.

Cappelli je u Marini Punat, čiji predstavnici će na konferenciji za novinare govoriti o najznačajnijim ulaganjima realiziranima u ovoj godini, novinarima iznio podatke da je od početka godine do sada ostvareno 4  posto više turističkih dolazaka te oko 1,5 do 2 posto više noćenja.

Istaknuo je i financijske pokazatelje, iznijevši da fiskalizacija pokazuje da je ostvareno oko 1,4 milijarde kuna više prometa nego u istom razdoblju lani u području pružanja usluga u smještaju i ugostiteljskih usluga.

"S obzirom na booking koji očekujemo u 9. i 10. mjesecu, a on je jako dobar u svim segmentima - i kad govorimo o nautici, o privatnom smještaju, naročito o hotelima, očekujemo da ćemo završiti godinu tako kako smo i planirali, a to je negdje 3 posto povećanje na razini godine u dolascima i 1 do 2 posto u noćenjima", izjavio je Cappelli.

Dodao je da će slično biti i u fiskalnom dijelu, odnosno očekuje se povećanje prometa od 2 do 3 posto. 

"Jedna teška sezona, kao što smo i predviđali, ali predviđali smo taj rast negdje oko tri posto, što će se na kraju godine ispostaviti da smo dobro planirali", ustvrdio je Cappelli. 

FOTO Pogledajte kako strani turisti čiste hrvatske plaže

Gari Capelli
1/7

Komentara 3

SO
Somelier
12:46 26.08.2019.

Ovaj čovijek baš je smiješan. Kakovo opravdanje za fijasko. Gdje su mu inspekcije da zatvori polovicu apartmana po Jadaranu da nas ne sramote. Nadalje ljudi se čude da nitko više ne jede ribu navodno jer je skupa. Neznaju oni da treba mrižu baciti. Nije to lako. Baciš mrižu, izvućeš par sto kila ili koju tonu i prodaješ kilogram od 90 do 120 kuna. Nije to lako kao sa svinjama. Tamo ih par mjeseci hraniš, pojiš, čistiš i ako imaš sreće prodaš ih nekome za desetak kuna po kili ako nije već na tržištu neko stano meso odležano 40 godina u hladnjači. Hoteljeri i ugostitelji morali bi unapred praviti ugovore sa našim proizvođačima mesa ili ih inspekcije tako dugo gnaviti dok ne pristanu na to.

Avatar zd_policija
zd_policija
12:35 26.08.2019.

Znaci ove godine vise turista nego lani, koja je bila rekordna godina. Vise nocenja i vise prihoda. A nasi portali, novine i tv-emisije zadnjih tjedana pisu da je sezona propala. Unatoc (vjerojatno) namjernim pokusajem skoditi hrvatskom turizmu s pricama oo necistoci, varanju i morskim psima, na kraju gosti odlucuju, a ne novinari, pesimisti i dušmani

RO
RogaBabaroga
16:16 26.08.2019.

samo zato jer su cijene brutalno visoke! kg grozdja u njivicama js 70 kn!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije