Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH OSUĐUJE NAPAD

Dječaka je letvom napao pripadnik MORH-a, prijeti mu izbacivanje iz vojne službe

Hitna pomoć Brač
Miranda Čikotić/PIXSELL
08.09.2019.
u 10:13

Prema izjavi pripadnika OS RH, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u vlasništvu pripadnika OS RH, na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloljetna osoba, stoji u priopćenju MORH-a

Dječak (14) je ozlijeđen u Otočcu nakon što ga je napao 43-godišnjak jer je s prijateljima sjedio u njegovom čamcu. Dječak se s prijateljima igrao na rijeci, te su sjeli u čamac. Muškarac im je prišao i napao ih drvenom letvom. Iz MORH-a su se oglasili priopćenjem u kojem ističu da se radi o njihovom djelatniku te kažu da oštro osuđuju napad na dječaka u Otočcu.

"Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede.

Naime, prema izjavi pripadnika OS RH, incident se dogodio uslijed oštećenja imovine, odnosno čamca u vlasništvu pripadnika OS RH, na kojem je zatekao više osoba, među kojima se nalazila i oštećena maloljetna osoba.

Provedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika OS RH podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, sukladno Kaznenom zakonu.

Nad pripadnikom OS RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH", stoji u prioopćenju MORH-a.

Ključne riječi

Komentara 31

SJ
Sve je uzalud
11:30 08.09.2019.

....................šta napraviti kad petarde stavljaju da eksplodiraju u retrovizore........a ti gledaš.....................

LA
larala
12:20 08.09.2019.

ako su uništavali njegovu imovinu onda se nema šta čovjeka udaljavati iz službe i kazneno goniti već kazneno treba goniti te maloljetne delikvente koji si daju za pravo zadnje vrijeme sve i svašta. ako ih roditelji nisu odgojili onda nekaa ih odgaja država a, ne da zatvara oči nad njihovim nasiljem i bezobrazlukom jer to su tobože djeca. usput roditeljima poslati račun za ono što su njihovi neodgojeni mezimci napravili.

CR
croban1111
10:37 08.09.2019.

Možda im je kao nagradu, trebao dati po dvjesto kuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije