Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U INDONEZIJI

Oštra pravila za prekršitelje: Oni koji odbiju nositi maske moraju kopati grobove za žrtve korone

Otok Hart: Radnici u masovne grobnice polažu ljesove
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.09.2020.
u 10:17

U Indoneziji ima više od 220.000 oboljelih od koronavirusa i više od 9000 preminulih, a najpogođenija je upravo istočna Java s više od 2800 smrtnih slučajeva.

Vlasti u Indoneziji pojedincima koji su prekršili zakon o obveznom nošenju maski naredile su da kopaju grobove za žrtve koronavirusa. Naime, prema tamošnjem zakonu, svi oni koji krše ovu mjeru dužni su platiti odštetu ili sudjelovati u javnim radovima. 

Osam osoba iz istočne Jave tako je poslužilo kao upozorenje svima onima koji se ne pridržavaju mjere. Kako trenutačno vlada nestašica kopača grobova te ih u mjestu Gresik radi samo troje, lokalne vlasti procijenile su da će ovaj oblik kazne istodobno biti edukativan svima onima koji odbijaju nositi maske i biti koristan za zajednicu.

U Indoneziji ima više od 220.000 oboljelih od koronavirusa i više od 9000 preminulih, a najpogođenija je upravo istočna Java s više od 2800 smrtnih slučajeva, navodi Jakarta Post.

Ključne riječi

Komentara 6

AA
aabbcc
10:33 18.09.2020.

odbiju nositi maske moraju kopati_ skontali da je bolje kopati gr. drugima nego da njima kopaju.

Avatar miyamoto
miyamoto
12:07 18.09.2020.

Treba podići kolektivnu tužbu protiv stožera i njihovih nalogodavaca jer su ugrozili radna mjesta i egzistenciju mnogih obitelji, te uskratili duhovnu skrb izostankom Sv. Misa

Avatar miyamoto
miyamoto
12:03 18.09.2020.

Pandemija ne postoji, fotke su montirane. Opasno je nositi maske. Nipošto ne nosimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije