Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
špijunska afera:

Petrov tvrdi da je riječ o sanaciji štete oko arbitraže, Ostojić zatražio očitovanje SOA-e

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.04.2019.
u 14:24

Optužbe o prisluškivanju slovenskih političara sad su top tema u Sloveniji, Slovenski premijer saziva hitnu sjednicu slovenskog vijeća za nacionalnu sigurnost, povučena je slovenska veleposlanica iz Hrvatske, a hrvatski veleposlanik u Sloveniji pozvan je na razgovor u Ljubljani

Čelnik Mosta Božo Petrov potvrdio je danas kako iz službenih kontakata iz razdoblja dok je bio potpredsjednik Vlade poznaje šefa kabineta ravnatelja Sigurnosno-obavještajne službe Davora Franića koji je, prema napisima slovenskih medija, vodio operaciju prisluškivanja slovenskih političara.Odbacuje teze da je Franićev politički zaštitnik.

- Nemam pojma, ja nisam ničiji politički zaštitnik, bilo kojeg djelatnika, uostalom ne samo iz sigurnosno-obavještajnih službi nego bilo kojeg djelatnika. Pored svih zakona koje Republika Hrvatska ima, definitivno ne treba bilo kojem službeniku nekakva politička zaštita, ne bi bilo dobro – kazao je Petrov dodavši kako Franića poznaje iz vremena dok je bio potpredsjednik Vlade, iz službenih kontakata, što je potpuno normalno.

Inače, optužbe o prisluškivanju slovenskih političara sad su top tema u Sloveniji, Slovenski premijer saziva hitnu sjednicu slovenskog vijeća za nacionalnu sigurnost, povučena je slovenska veleposlanica iz Hrvatske, a hrvatski veleposlanik u Sloveniji pozvan je na razgovor u Ljubljani.

- Ono što sam iz naslova mogao vidjeti, nakon onakvog debakla kojeg je Slovenija imala oko arbitraže, ovo je čisto saniranje štete, pa u tom svjetlu promatrajte sve ono što se događa – komentirao je Petrov tu aferu u kojoj se govori i kako je pater Ivan Tolj, predsjednik uprave Styrije za Hrvatsku, u ime hrvatske vlade na televiziji POP TV i njihovom portalu 24ur pokušao spriječiti objavu priče o hrvatskom špijunu i arbitraži.

Naime, ovo je objavljeno nakon što je neki dan slovenski premijer Šarec izjavio da ga zabrinjava hrvatsko ponašanje jer je navodno hrvatska obavještajna služba SOA prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra u arbitražnom postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik kako bi diskreditirala arbitražni proces.

- Mogu samo reći da se gospoda iz Slovenije moraju pomiriti s propašću arbitraže, a ne na ovakav način pokušati sanirati štetu – komentira Petrov.

Inače, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, SDP-ov Ranko Ostojić žurno je zatražio izvješće SOA-e oko navodne špijunaže u Sloveniji i pokušaja cenzure na POP TV-u u ime hrvatske vlade. 

Komentara 3

GE
genex
15:07 09.04.2019.

izgleda da slovenci imaju informaciju da ih je i ovaj sud eu na koji su nas tužili od...bao. zato i ova graja.

AK
ante kolorante
16:34 09.04.2019.

ha ha ha aaa ... pa sad su se tek sjetili ... nakon koliko god.??? neprestano reklamiraju događaj ..na vlastitoj sramoti..

MA
MađarskaIna
14:43 09.04.2019.

Možda na kraju ipak uspijemo ukrasti malo mora Slovencima i prevariti EU jer smo domoljubni majstori prevare, obmane i krađe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije