Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi slučaj zaraze

Ostojić: Pacijent je stabilan, u Hrvatskoj nema infekcije virusom

bolnica slavonski brod (1)
Ivica Galović/PIXSELL
07.09.2012.
u 13:30

Pacijent nije zaražen na području Hrvatske već u Vojvodini, gdje je boravio tijekom sredine srpnja

Pacijent zaražen virusom Zapadni Nil koji leži na zaraznom odjelu Opće bolnice u Slavonskom Brodu nije u životnoj opasnosti.

– Pacijent je u stabilnom stanju, a njegovo opće stanje je zadovoljavajuće, ustvrdio je voditelj zaraznog odjela dr. Nenad Pandak. Da podsjetimo, šezdesetpetogodišnji muškarac primljen je na liječenje početkom kolovoza sa simptomima upale mozga i moždane ovojnice, a kako su liječnici posumnjali da bi se moglo raditi o zarazi virusom Zapadni Nil, provedene su posebne pretrage koje su jučer potvrdile sumnje.

Pacijent nije zaražen na području Hrvatske nego u Vojvodini, gdje je boravio tijekom sredine srpnja.

Ministar Ostojić osvrnuo se u Donjem Lapcu na slučaj zaraze virusom Zapadni Nil. Kazao je kako ne treba paničariti.

– Pacijent u Slavonskom Brodu klinički je stabilan, definitivni dokaz o virusu dobit ćemo za sedam dana. Znamo da se zarazio u Vojvodini i da je infekcija importirana. Imamo Stožer koji prati potencijalnu epidemiju, a on je osnovan radi eventualnih promjena. Infekcije u Hrvatskoj nema, objasnio je Ostojić.

Osamdeset posto građana nema nikakve simptome, dok 20 posto može imati lagano povišenu temperaturu i glavobolju.

>>U komi je većina srpskih pacijenata zaraženih virusom

>>Brođanin se zarazio virusom Zapadni Nil u Vojvodini

Ključne riječi

Komentara 1

LA
larala
15:59 07.09.2012.

"Pacijent nije zaražen na području Hrvatske već u Vojvodini, gdje je boravio tijekom sredine srpnja" ministre vi ste vidjeli da je doticnog upikao tigrasti komarac u vojvodini kad izjavljujete ovakve gluposti? ili to opravdavate dugogodišnje ne špricanje gamadi radi uštede?? a, i poznavanje zemljopisa vam ocito nije jaca strana cim vidite veliku udaljenost između vojvodine i hrvatske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije