Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova afera?

Ostojić: 'Brkićevi ljudi ne mogu razumjeti da se mora postupati po zakonu'

Ranko Ostojić
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
02.10.2018.
u 13:54

Hina je pokušala dobiti Brkićev komentar, no on na pozive nije odgovarao, kao ni Tomislav Karamarko koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova, a kojeg je, nakon izbora i pobjede Kukuriku koalicije predvođene SDP-om, naslijedio Ranko Ostojić

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP) u utorak je Hini kratko poručio da "ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke”, nakon što je tjednik Nacional objavio da je 2011. tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić kriminalcima odao da su pod policijskom prismotrom u istrazi o elitnoj prostituciji.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, nedvosmisleno pokazuje da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije, Brkić napravio teško kazneno djelo jer je otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu.

Hina je pokušala dobiti Brkićev komentar, no on na pozive nije odgovarao, kao ni Tomislav Karamarko koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova, a kojeg je, nakon izbora i pobjede Kukuriku koalicije predvođene SDP-om, naslijedio Ranko Ostojić.

Večernji list objavio je komentar izvora bliskog Brkiću da je "baš zanimljivo da Ranko Ostojić koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova ne bi te informacije iskoristio protiv Brkića da su one točne".

Upitan može li reći nešto o aferi zataškavanja podataka 2011. Ostojić je Hini kratko sms-om odgovorio: "Ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke".

 

Nacional navodi i istraga protiv Brkića nije pokrenuta iako je policijski vrh tada imao informaciju da je Brkić organizatorima lanca prostitucije razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi.

Ministarstvo unutarnjih poslova do sada se nije oglasilo o napisima Nacionala.

>> Pogledajte kronologiju afere SMS

Vitomir Bijelić bio je tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije. Kaže kako već nekoliko godina nije u sustavu krim-istraživanja te da nema ovlasti govoriti ništa vezano ni za prethodna ni za aktualna kriminalistička istraživanja.

– Ja to ne smijem niti sam, iskreno, išao u detalje gledati što se tamo navodi. Sedam sam godina bio šef krim-policije, tu su milijuni dokumenata koji su meni dostavljani, ali sve je legitimno, sve je zakonito, sve je, tvrdim odgovorno, provedeno u skladu s pravilima struke i zakona. A što su rezultati sada – odgovore ćete morati tražiti negdje drugdje – rekao je Bijelić za Dnevnik.hr.

 

Komentara 64

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
11:05 02.10.2018.

Oglasio se i selam alejkum svastičar, no krasno..

DI
dirižabl
11:11 02.10.2018.

Tek ovaj je dno dna, talog, zoc, fundeć...

RI
rightside
11:18 02.10.2018.

hahahaha,,a ti i tvojih 1700 koje si zaposlio da rade za tebe u tom istom aparatu?? il mislis da kad ih ima toliko nitko ne moze "razbit" tu mrezu,,?? pa dogadaji po splitu i oko "vaseg hajduka" jasno pokazuju sve,,)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije