Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTOGRAFIJA ZGROZILA REGIJU

Ostavili staricu da leži ispred bolnice: 'To što netko ima 80 godina, ne znači da nema pravo liječiti se'

Foto: Twitter
04.07.2020.
u 19:20

Kako jadna starica više nije mogla stajati na nogama, samo se srušila na travu i ležala na očigled svih zaposlenika u bolnici.

Fotografija starice kako leži na podu ispred bolnice u Beogradu zgrozila je mnoge, a njezina kćer Ruzmida Oruči otkrila je detalja kako je do toga došlo. 

- Moja majka u dobi od 80 godina šest sati čekala je pred Gradskom bolnicom na Zvezdari u Beogradu...Polusvjesna je ležala na travi i nitko joj nije pomogao - izjavila je Ruzmida Oruči za Nova.rs. 

Naime, 80-godišnja starica je prvog srpnja iz Kliničkog centra prebačena u Gradsku bolnicu, gdje je ostavljena da ispred ustanove čeka na prijem.

- Snimljena su joj pluća i na snimci se vidi da je upala zahvatila oba plućna krila, ali kako piše u dokumentima, virus COVID-19 nije identificiran. U Kliničkom centru dali su joj uputnicu za Gradsku bolnicu, dovezli je ondje i ostavili... S njom nitko nije bio u pratnji, jer su mi i brat i sestra u bolnici, a snaha je u izolaciji - objasnila je Ruzmida.

Ispričala je kako joj se u jednom trenutku majka javila telefonom i rekla da čeka na prijemu. 

- Mislila sam da je u nekoj čekaonici ili negdje u bolnici. No, kad sam je poslije nazvala da vidim kako je, rekla mi je da još čeka i da joj nije dobro. U tom trenutku krenula sam prema bolnici, a dok sam stigla, ona je već bila polusvjesna, buncala je i ležala na travi... Prišla joj je samo jedna žena i dala malo vode - prepričala je ljutito Ruzmida.

Kasnije je saznala da su njezinu majku ostavili su ispred Gradske bolnice gdje je čekala satima. Kako jadna starica više nije mogla stajati na nogama, samo se srušila na travu i ležala na očigled svih zaposlenika u bolnici. 

Ruzmida je kazala kako su preko puta nje stajali ljudi, gledali i ne prilazili joj. 

-  Nije ljudski ženu tako ostaviti vani. To što netko ima 80 godina, ne znači da nema pravo liječiti se i živjeti. Kako možete gledati ženu koja leži na travi ispred bolnice i ne prići joj, ne pitati što joj je? Pa nije sjela na travu kao na livadi, doslovce je ležala polusvjesna - kazala je uznemirena Ruzmida koja je tražila od odgovornih u bolnici zašto joj nisu primili majku, no dobila je odgovor "kako je sve bilo puno".

- Samo su mi kratko rekli da nema mjesta, kao i da je to COVID bolnica, a da mojoj majci u dokumentima piše da ona nema koronu... Ali tko ju je onda ondje doveo, pitala sam ih. Pa nije došla sama! Na to nisam dobila odgovor, opisala je Ruzmida za Nova.rs. .

Taj dan njezina majka nije primljena u bolnicu, već tek dan poslije. 

- Ne stavljam sve zdravstvene djelatnike u isti koš, jer nisu svi isti, ali valjda su položili neku zakletvu, pa ne mogu ostaviti 80-godišnjakinju da leži na travi ispred bolnice i ne reagirati - zaključuje Ruzmida.

 

Ključne riječi

Komentara 19

AA
Aartur
22:03 04.07.2020.

Vas mlade koji ovo čitate, u starosti čeka i gori tretman. Od penzije nećete moći platiti ni Andol, a novce koje sada uplaćujete za zdravstvo će političari do tada potrošiti već 10 puta.

VA
Valdemar
21:06 04.07.2020.

Kako vas nije sramota zgražati se nad zdravsvom u Srbiji kada kod nas nije ništa bolje. Prije dva mjeseca sam vam slao mail ove o nehumanim postupanju prema mojoj 71 godinu staroj mami u Sestrama Milosrdnicama gdje su je mjesecima odbijali liječiti izvlačeći se na koronu, a niste se udostojilli niti se javiti a kamoli nešto objaviti, za razliku od 24sata gdje su imali hrabrosti napisati istinu o "divnom" hrvatskom zdravstvu. Nažalost, moja je majčica preminula u mukama 1.7.2020. zahvaljujući bezobraznim liječnicima hitne pomoći i sestara nemilosrdnica jer joj nisu htjeli pružiti pomoć već su još i vrijeđali mog oca i mene jer ih zovemo umjesto da je pustimo da umre her je ionako gotova a i dovoljno je dugo živjela. Nakon dugog natezanja hitna ju je ipak odvela u Vunogradsku bolnicu, iz koje su he otpustiti četiri dana ranije u teškom stanju. U Vinogradskoj nas je dežurni liječnik naoao jer se borimo za mamin život umjesto da je pustimo da umre. Sramota. Gnjevan sam i frustriran bespomoćnošću u borbi protiv nesposobnog i nehumani zdravstva.

TO
Tomisl
19:41 04.07.2020.

Kuda ide ovaj svijet i zivot ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije