Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABLASNI ZLOČINI

Ostaci trupala gotovo 800 beba pronađeni u kanalizaciji crkvenog utočišta

Groblje
Foto: Pixabay
03.03.2017.
u 18:24

Neudane majke i njihova djeca smatrala su se mrljom na slici Irske kao pobožne katoličke nacije..

Ostaci trupala beba, od novorođenčadi do trogodišnjaka, otkrivena su u kanalizaciji kuće u Irskoj u kojoj je Crkva nekoć vodila utočište za neudane majke, objavila je u petak vlada.

Vladino izvješće o istrazi pokrenutoj 2014. potkrijepilo je tvrdnje povjesničara da u kući, u neoznačenim grobovima, leže ostatci trupala oko 800 beba.

"Značajna količina ljudskih ostataka pronačena je u istraženim podzemnim komorama", stoji u izvješću.

Analiza radioaktivnim ugljikom pokazala je da ostaci potječu iz vremena od 1925. do 1961., kada su kuću vodile irske redovnice.

Istraga je pokrenuta pošto je lokalni povjesničar ukazao na dokaze da se u kući nalazi neoznačeno groblje na kojem leže posmrtni ostatci gotovo 800 beba umrlih od 1925. do 1961.

Neudane majke i njihova djeca smatrala su se mrljom na slici Irske kao pobožne katoličke nacije. Bili su i problem za njihove očeve, posebno za moćnike poput svećenika i bogatih, oženjenih muškaraca.

>> Otac tri kćeri: 'Bogati roditelji', vi ste krivi za sve! Trebali ste napraviti sve da vaše razmaženo derle ne počini ovakav zločin

>> Krvoproliće u Sanskom Mostu: Muškarac ubio trojicu pa od susjeda zatražio da zovu policiju

Ključne riječi

Komentara 137

SA
Sale7
18:53 03.03.2017.

Naravno da će se večernji list priključiti neoliberalnom fašizmu. Dajte pročitajte prije onaj članak od bitno.neta koji je čovjek gore podijelio, pa onda komentirajte. Horor je ovo što se komentira, bez da se pročita malo duže teksta. Zaključak - ljudi vole žute vijesti od 3 rečenice jer su općenito neobrazovani i ne da im se obrazovati, ali zato su prvi u redovima da sude bez problema.

Avatar abakus
abakus
20:30 03.03.2017.

Postoji li neka kazna za širenje ovakvih laži protiv kojih je već protestirala sama autorica rečenog istraživanja? Jedno je slučajno prenijeti lažnu vijest, ali nešto je sasvim drugo prenijeti laž za koju se zna da je laž i da je riječ o ružnom klevetanju koje je uistinu poticanje mržnje i netrpeljivosti. Večernji, po tko zna koji put: Sramota ste, a ne novine!

DU
Deleted user
20:20 03.03.2017.

novinarstvo ala dno dna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije