Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život stao u gepek

Ostali su bez svega, s djecom žive u kombiju

kombi
26.05.2010.
u 16:37

Hladno mi je spavati u kombiju, volio bih imati normalan krevet i kuću kao i druga djeca – govori desetogodišnji sin Dalibor. Najmlađi, devetomjesečni Mario od hladnoće i vlage dobio je upalu pluća pa su ga morali voditi u bolnicu.

Otkako mu je 5. svibnja zbog neispravnih instalacija izgorjela kuća, Marijan Gjurgjević iz Slavonskog Broda sa svojom obitelji, ženom i petero djece, spava u kombiju.

Petero djece bez krova

Grad, Županija i Centar za socijalnu skrb Gjurgjevićima su dodijelili po 2000 kuna jednokratne novčane pomoći, ali to ni izbliza nije dovoljno da ova obitelj obnovi svoj dom i ponovno počne živjeti životom dostojnim čovjeka. Trenutačno uz pomoć susjeda i Marijanove 79-godišnje majke Ane Rott, čiji je stražnji dio kuće požar poštedio, nastoje barem donekle urediti jednu malu prostoriju od desetak četvornih metara za privremeni boravak.

- Te sam se večeri vraćao s puta iz Osijeka i odjednom ugledao kako se iz kuće diže gusti dim. Supruga mi je u dvorištu prala rublje i ništa nije primijetila, ali djeca su bila u kući i prava je sreća što nisu stradala. Jedino je četverogodišnjem Marijanu vatra malo opekla čelo dok je krpom pokušavao ugasiti požar. Kompletan namještaj nam je izgorio i bili smo prisiljeni useliti se u kombi – govori Marijan Gjurgjević.

Žive od socijalne pomoći

Otkako su 2000. godine doselili u brodsko romsko naselje iz Bačkog Monoštora u Vojvodini, Gjurgjeviće sreća nikako nije mazila. Obitelj je i do sada jedva spajala kraj s krajem jer nitko ne radi. Preživljavaju od socijalne pomoći, a otac Marijan ponekad za nadnicu radi na građevini.

Kada i imaju što za skuhati, ručak pripremaju na improviziranom štednjaku u dvorištu.

- Hladno mi je spavati u kombiju, volio bih imati normalan krevet i kuću kao i druga djeca – govori desetogodišnji sin Dalibor. Najmlađi, devetomjesečni Mario od hladnoće i vlage dobio je upalu pluća pa su ga morali voditi u bolnicu.

- Djeci je možda još teže nego nama, ali što ćemo. Živ čovjek sve mora podnijeti. Oni od kojih smo se najviše nadali da će nam pomoći, okrenuli su nam leđa. Soba koju pokušavamo okrečiti puna je rupa i sve prokišnjava. Stoga molimo sve dobre ljude da nam pomognu. Sve će nam dobro doći – ističe Marijanova supruga Daliborka.

Ključne riječi

Komentara 2

VO
volimhajduk
14:38 29.05.2010.

Svaki Hrvat jedna Kuna i napravi se nova kuca !

MA
marijangjurgjevic
08:33 03.06.2014.

Večernji list nije naveo naše podatke na koje nam se možete javiti i pomoći nam, stoga Vas molim ako želite pomoći dan nam se obratite na broj: 097/615-2759 092/271-5406, ili nas osobno posjetiti na adresi: Mrsunjska 21, Slavonski Brod. Marijan Gjurgjević

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije