Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERAL HVO-A

Ostaci ljudskog tijela u bačvi najvjerojatnije Vlade Šantića!

policijska traka policija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
29.01.2014.
u 23:17

Priču o skrivanju tijela generala Šantića ispričao je anonimni svjedok

Na temelju prošlotjedne izjave anonimnog svjedoka, tim istražitelja koji radi na potrazi za tijelom ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića, danas je u mjestu Grabež iznad Bihaća, na lokaciji “Mehana”, pronašao plastičnu bačvu u kojoj se nalaze karbonizirani ljudski ostaci.

S obzirom da je anonimni svjedok, koji se prošli tjedan predstavio sarajevskom listu “Dnevni avaz” kao sudionik likvidacije generala Šantića, kazao da su njegovo tijelo prije 19 godina strpali u plastičnu bačvu, pretpostavlja se kako se radi upravo o posmrtnim ostacima bivšeg zapovjednika HVO-a Bihać, kojeg su u noći 8. ožujka 1995. godine likvidirali pripadnici 5. korpusa Armije BiH.

Zbog nastavka istrage, nitko danas nije bio spreman davati izjave o pronalasku tijela, a tek će DNK analiza pokazati jesu li pretpostavke točne, prenijela je državna radiotelevizija BHRT.

“Nakon što je premlaćen”, kazao je prošli tjedan anonimni svjedok, “general Šantić je donesen sav skršen, a onda ga je jedan od optužene sedmorice koje je Federalna uprava policije optužila za ubojstvo “ovjerio” s četiri metka”.

Tijelo ubijenog generala je, po priči svjedoka, strpano u jednu bačvu, u koju je nakon toga do vrha nasut, benzin, nafta, i razrjeđivač.

“Kada se gradila OMV-ova benzinska postaja u Jablanskoj ulici”, nastavio je svjedok, “izmješteno je više bačvi, među njima i bačva s tijelom Šantića, na lokaciji gdje se i sad nalazi”. Svjedok je tada tvrdio kako će otkriti lokaciju u krugu od 500 metara gdje je pokopano Šantićevo tijelo, za sada nije poznato jesu li njegove informacije bile od ključne važnosti za možebitni pronalazak posmrtnih ostataka ubijenog generala Vlade Šantića.

Zbog njegove likvidacije, Federalna uprava policije dostavila je izvješće Županijskom sudu u Unsko-sanskoj županiji protiv bivšeg zapovjednika 502. brigade Armije BiH Hamdije Abdića, zvanog Tigar, i široj javnosti nepoznatih - Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Bajramovića, Ramiza Ružnića, Indijana Alibegovića, Envera Keranovića. Ubojstvo Šantića se ne tretira kao ratni zločin.

Komentara 4

UN
unbekant
07:29 30.01.2014.

"Ubojstvo Santica,se ne tretira kao ratni zlocin". Nego kako se takva ubistva u ratu tretiraju,koliko je nasi vojnika izgubilo zivot za taj USK,a oni su nama ovako uzvracali,dobro jr da ti debili nisu to na ledja Abdicevaca stavili,koji su postovalili nas i nasu vojsku.

BK
B Kosa
10:11 30.01.2014.

zena generala santica mislim jos zive u zagrebu. Ona je rekla da je generalu onemoguceno od vojne policije da ude u elikopter i otputuje za Zagreb jer je ubistvo vec bilo planirano. Ubitstvo od saveznika. Jedan profesor je napisao .. "Ovi su mjenjali saveznike od osmanliskog carstva ali nikome nisu bili vjerni."

XA
xaron
19:50 30.01.2014.

Ovo je stvarna slika života Hrvata u BH. Oko 30% Hrvata je pobijeno ili pretjerano iz BH i nitko nije odgovarao za ratne zločine. Bilo je ( kao i sada ) politički korektno muslimane predstavljati samo kao žrtve rata bezez obzira na činjenice o njihovim masovnim zločinima nad Hrvatima. Ovo je primjer surove likvidacije " suborca " Vlade Santica a kakav je tek bio odnos prema ostalim Hrvatima nije teško zamisliti. No i pored toga sav rezimski tisak u nas podržava još uvijek propagandu o muslimanima kao iskljucivim žrtvama rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije