Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa
Povratak na članak

Osporite termin zločinački pothvat! Opasan je za zemlju

To ne znači nedužnost optuženih u Haagu, no Hrvatska ne smije ignorirati takvu kvalifikaciju, kaže Puhovski

Komentari 16

IS
istima
13:24 24.02.2011.

a kako si se brže toga sjetila........ ??????????

VL
KA
Karla
12:30 24.02.2011.

Uvijek pametna i rodoljubna Đurđa! Zato je i dala ostavku na mjesto u vladi jer zna da su to sve više manje dobro potkoženi licemjeri i lopovi!

VL
LJ
ljp
13:14 24.02.2011.

Hrvatska je morala davno reagirati na tako gnjusne i opsane optizbe,koje HAG ne koristi niti kad je Srbija u pitanju...Hrvatska je morala i krpz UN pritisnuti HAG da ne koristi takav naziv....ali,ali to je prekoplicirano za HR klimavce i gluperde...ist je i danas sa Istrom...a nakon nekoliko godina ce pisati NA ZADNJEM POPISU STANOVNISTVA u Istri je uivilo 20posto Talijana i 5 % posto Hrvata....A danasnji IDS ne lansira ovo zato sto su oni Istrijani nego da se kaze da oni nisu Hrvati....

VL
PR
Protivcenzure
13:20 24.02.2011.

a jeli to čurča?? ma tko nju sluša više...sada se sjetila na kraju mandata brinuti o izručenima.

VL
AL
alapača
13:42 24.02.2011.

tja međunarodno pravo i haški sud imaju definiranu kvalifikaciju zločinačkog poduhvata i uzalud je, jalovo, tražiti da za Hrvatsku i Hercegbosnu odustane od toga. jedino se može tražiti da to ne bude \'zločinački poduhvat s predumišljajem\' nego onako, omaklo im se.

VL
OB
-obrisani-
13:44 24.02.2011.

Djurdja, jel\' to ona sto je bila operirana? Ovaj ispad je samo jos jedan dokaz u nizu da se nasi politicari nisu snasli kako treba u demokraciji i da ljude uopce ne postivaju. EU im daje do znanja da je je Hrvarska nastala na zlocinu od strane zlocinacke organizacije, a oni se prave uvrijedjeni, umjesto da preispitaju te svoje zlocine, ini preispitivaju nepostojece zlocine iz 2. svj. rata! Uzas!

VL
CH
chemica
14:14 24.02.2011.

Pa naravno da se radilo o zločinačkom pothvatu. Samo zločinci prikrivaju vlastite postupke. Malo je bilo Hrvatske vojske u Bosni pa malo nije? Zašto su pripadnici HV-a dobili iskaznice HVO-a kada su prešli granicu? Pa sam se Sranjo onako zločinački nakeserio u kameru i rekao kako nema rvacke vojske u Bosni. On, vrhovni zapovjednik? Dok su naši ljudi tamo ginuli, on je LAGAO? Kome je lagao? Nama? Mi smo znali istinu. Lagao je međunarodnoj zajednici koja mu je NAREDILA da povuče vojsku iz BiH ili će da fasuje sankcije, kao i partner mu Slobo. Istina, Francek je bio malo pametniji pa nije htio čekati da mu Šesta flota uplovi u Jadran. Znao je gdje je granica. Na žalost. Jadna je država stvorena na lažima. Vidimo i kako upravo okončava svoje postojanje. Zlo nije vječno. Ode Gadafi, ode Mubarak, otići će i HDZ. Za sva vremena. Ljudi, ma jel vam je to zaista trebalo?

VL
Avatar belicki
belicki
14:28 24.02.2011.

Baš lijepo kako se Puhovski brine o prvom hrvatskom predsjedniku i vojnicima. Bio je na Marsu na nije čuo presude Blaškiću i ostalima iz Lašve niti jadan nije čuo tužitelje protiv hrvatskih generala. baj d vej, takvih kvalifikacija baš ii nema na srpskoj i bošnjačkoj strani. Hvala drugom i trećem hrvatskom predsjedniku :) \"dodao je Puhovski. – Jednostavno nas se ta kvalifikacija tiče jer riječ je o prvom hrvatskom predsjedniku, hrvatskim vojnicima i, u krajnjem slučaju, o hrvatskim građanima.\"

VL
Avatar belicki
belicki
14:31 24.02.2011.

Chemica, BiH je podijeljena, i to na srpski i bošnjački dio, i to ne u Zagrebu već u Washingtonu. Još da Srbi dobiju konstitutivnost u Hrvatskoj i sve ok, nitko sretniji od tebe, jelda :)?

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
14:53 24.02.2011.

Hrvati iz BiH su politički stvorili i u ratu odbranili Herceg-Bosnu, i onda su je po naredbi Zagreba rasformirali, jer je to bio jedan od glavnih uvjeta za pocetak pristupnih pregovora Hrvatske sa EU. I sad je Herceg-Bosna koje više nema zločinački pothvat, a skoro pa etnički čista Republika Srpska to nije, 95% muslimansko Sarajevo nije zločinački pothvat... Samo jedan vrhunski odvjetnik bi tužioce u Haagu učinio smiješnima za sva vremena, ponizio bi ih do bola, ali nažalost politička elita u Hrvatskoj je još jednom krivo procjenila i odlučila da je to preskupa investicija. Uostalom, koga briga za tamo nekih 6 Hercegovaca ili Bosanaca...

VL
Avatar atrpimir
atrpimir
14:54 24.02.2011.

izgleda da se puhovski boji etikete zločinački pothvat, ali ne za hrvatsku već za svoju guzicu. jer on kao prispodoba partizanskog antifašizma s prizvukom semita mogao bi biti ugrožen ovakvom etiketom!!!

VL
OB
-obrisani-
15:16 24.02.2011.

I Puhovski se pokazuje kao sve bolji i bolji čovjek. Samo se fura da je ekspert za sve moguće.

VL
BA
baraskada
15:32 24.02.2011.

sad su se sjetili kokošari ku.sin. i kć., a do sada su šutjeli i ostavili Praljka i druge da se sami snalaze i brane. Praljkova završna riječ je njihova optužnica, a presudu će izreći i izvršiti Hrvatski narod, kad tad!!!!!1

VL
LJ
ljp
16:27 24.02.2011.

Od svih pripadnika Hrvatskog naroda samo Hercegovci imaju nacionalnu svijest.Pogledajte Slavonci imaju svoju stranku,IDS je skoro zavrsio posao sa odcjepljenjem Istre,u Dalmavciji ima struja(srecom male i nejake su)koje bi isto to ucinile. i ono najvaznije:u Hrvatskoj je ucvrsceno misljenje da je Tudjman najveci krivac za rat,da generali moraju odgovarati, sve bojovnike na list stavljaju(registar) svoj narod(BIH)tako sramotno odbacit i glasovat zabranit,a razaracima Hrvatske put placat da dodju glasovat,i vec 10 god samo se o drug.svj.ratu prica i velica...SLUCAJNO???? A ne-ne

VL
OB
-obrisani-
17:13 24.02.2011.

Kasno paljenje - gdje ste bili svih ovih godina, još od 3. jnuarske (straho) vlade 2000. g., koja je UKINULA SABORSKU ODLUKU O NEDOPUŠTANJU JURISDIKCIJE HAAGA NAD OLUJOM, od isporuke Gotovine i drugih generala Haagu i optužnice sa formulacijom \"zločinačkogg pothvata\", u čijem pisanju je navodno sudjelovao i sadašnji predsjednik. Zašto niste davno prije reagirali na izjednačavanja krivice za rat, na podilaženje srbiji i prihvaćanje da SRBIJA DIKTIRA HRVATSKOJ UVJETE OKO TUŽBI ILI ODUSTAJANJA OD TUŽBI ZA GENOCID, zahtjeva za ZABRANOM PROSLAVE OLUJE KAO BLAGDANA, Gdje ste, kad ne vidite da velikosrbi i njihovi jataci - petokolonaši pletu mrežu oko Hrvatske, da joj prijeti UNIŠTENJE IZNUTRA.

VL
AL
alapača
17:41 24.02.2011.

istima (\'a kako si se brže toga sjetila........ ??????????\') e pa eto, kraj suđenja je pravo vrijeme za izmjenu sadržaja optužnice :D zna Đurđa da se željezo kuje dok je vruće.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.