Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDPR
Povratak na članak

Osobni su podaci račun u banci, genski podaci, otisak prsta...

Također, osobni su podaci i podaci o zdravlju, vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti, članstvu u sindikatu, spolnoj orijentaciji...

Komentari 20

ZO
zoranos
07:21 25.05.2018.

Kakvim glupostima se bavi EU! Umjesto da bude ono što je i zamišljeno da bude - ekonomska unija - oni postaju sve više ideološka - politička unija koja zadire u prava pojedinih članica, bez mogućnosti da se te članice "brane". Kako jedna HR može biti ravnopravna članica kada u EU parlamentu ima manje ruku od npr. HSS u HR saboru? Prililjeni smo prihvačati sve što zapadni svijet naumi, a ja sam svakim danom sve sigurniji da je taj svijet bolestan i totalno nenormalan! Po svim statistikama taj svijet je na vrhu po nasilju, perverzijama, birokraciji a mi to zovemo napretkom?!?!? Od svoga smeća mi vidimo samo njihov novac, pa vi recita da HR nije postala kur** hrvatskih elitnih političara!

VL
DU
Deleted user
07:45 25.05.2018.

Tko nije prije znao sada zna koliko podataka o vama prikupljaju. Sve sa ciljem da se bolje implementira sveopća cenzura interneta, da više sliči televiziji gdje su novinari govorili samo ono što se sviđa političarima.

VL
IL
ilijan
07:31 25.05.2018.

Koje gluposti samo radite i sve više komplicirate, kome je interes on će prikupljati osobne podatke kao i do sad.

VL
ZA
zagi101
07:34 25.05.2018.

nakarada od zakona

VL
BA
bakulušić
08:54 25.05.2018.

Sjetimo se, ne tako davno, Europa se bavila zakrivljenošću banane i dužinom krastavaca. Možda je ovo ipak lagani uvod u čipiranje i ozbiljnija stvar od banane i krastavca.

VL
RA
ravenna
07:50 25.05.2018.

veci troskovi za drzave i pravdanje postojanja EU

VL
ST
stefj
11:25 25.05.2018.

EU se ovim potezom makla s IT scene u svijetu. Ovo je svojevrsna cenzura kojom se između ostalog pokušavaju obuzdati razni populisti. Dokaz za to je da je država izuzeta iz toga i može s podacima raditi što želi bez ikakve odgovornosti... Jako dobar pokazatelj kako se pod krinkom zaštite građana uvodi cenzura i kontrola.

VL
Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
07:19 25.05.2018.

DI JE HRVATSKA tj.MI na ovoj zastavi te umjetne tvorevine zvane EU !! Taj detalj pokazuje 5 godina bezkorisnog članstva !

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:44 25.05.2018.

hehe, kad me netko pita dal imam broj od nekog lika, kojeg on treba, ja ću lika prvo zvati i pitati dal možem njegov broj dati...!!! kad me netko nazove, pitam ga otkud mu moj broj, dal sam negdje nekome dozvolio da me pita bilo što, i kako to on uopće zna za mene! super uredba. volim je! dal sad..., hm dal me smije itko išta pitati? podaci o meni su samo moji! znači, kažnjavan sam, što ja znam, prometni prekršaj. drugi policajac koji me zaustavi to ne smije znati. :) što sad reći kad netko nekog prijavi? kako će komunalni redar sad postupati radi npr. blata na cesti?

VL
DO
dopizdilomi
08:09 25.05.2018.

Eto sada policajac ne smije ZET-ovcu dati podatke. Milane što ćeš sad?

VL
Avatar dzambo
dzambo
08:49 25.05.2018.

Ma ovi iz EU su pretekli ''UDBU''.....ima da znaju sve sto je u Europi….a naivni vjeruju da do toga ne moze niko….najsigurniji ali I najzoastaliji je nacin papira I olovke pa pod ''jastuk' sve svoje podatke….a sve drugo sto ode iz ''kuce'' pisi propalo...oni su prije mucili da dodju do podataka a ovi danas samo pritiskom na dugme I sve ce znat o tebi I da te netaknu...al et bolje je jer nece biti fizickog mucenja neg samo ''umnog''....

VL
Avatar utunelu
utunelu
07:53 25.05.2018.

osobni podaci su i snimak osobe nelegalnom postavljenim video nadzorom..cekam dan da ce ovi zaostali balkanci napokon shvatiri da se grubo krse ljudska prava neovlastenim video snimanjem..

VL
ST
stomugromova
19:07 25.05.2018.

Otisci prsta hrvatskih građana su dostavljeni u Bruxelles i Washington.Toliko o zaštiti podataka.

VL
NE
nevjerujženikojalaže
10:40 25.05.2018.

do sad se pokazalo kako eu previše zadire u nacionalna zakonodavstva.

VL
RE
reborn
11:21 25.05.2018.

Prema količini medijskog jaukanja i straha od GDPR-a se može iščitati kako funkcioniranje mnogobrojnih firmi u stvari počiva na razmjeni naših (mojih, tvojih) osobnih podataka i korištenju istih mimo ili suprotno našoj suglasnosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.