Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija protiv sankcija

Osobe i tvrtke protiv kojih EU uvede sankcije žale se Sudu EU, ponekad i uspješno

europska unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.01.2015.
u 07:00

Za razliku od Vijeća EU, koje se pri uvođenju sankcija vodi političkim motivima premda oprezno pazi i na zakonitost svojih odluka, Sud EU se vodi isključivo pravom

        Tri vodeće ruske banke žalile su se Sudu Europske unije tražeći poništenje sankcija koje je protiv njih uvelo Vijeće EU. Taj sud u Luxembourgu redovito odlučuje o tužbama fizičkih i pravnih osoba koje se nađu pod sankcijama EU, a sud često donosi i presude u njihovu korist.

Za razliku od Vijeća EU, koje se pri uvođenju sankcija vodi političkim motivima premda oprezno pazi i na zakonitost svojih odluka, Sud EU se vodi isključivo pravom. Ukidao je sankcije prema osobama iz Bjelorusije, Irana, Sirije, a u studenom je, primjerice, prvi put dosudio odštetu zbog nezakonitog uvođenja sankcija jednoj iranskoj kompaniji.  

>> Sud EU objasnio kako države trebaju postupati prema homoseksualcima koji traže azil u EU  

Komentara 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:40 02.01.2015.

Ha, ha, ha...ova je dobra. Vazal ne odlucuje o nicemu, gazda mu naredjuje sto ce "odluciti"...Ha, ha, ha...

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:14 02.01.2015.

Čuj ovo.. pa zar nije drug Putin jasno rekao da saknkcije će ojačati rusku ekonomiju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije