Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Osnovana udruga sinkopiranih građana želi slati predmete u Šibenik

Tomislav Horvatinčić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/16
21.10.2017.
u 10:19

Godinama se hrvatske političke elite plašilo revizijom pretvorbe i njene seke privatizacije. Revizija je na kraju “prikazala brojne nepravilnosti” i nikome ništa

SUBOTA, 14.10.

Ne stišavaju se odjeci presude kapetanu Horvatinčiću. S jedne strane su pomorski stručnjaci koji čupaju kosu i ne vjeruju da je moguće nekažnjeno ubiti dvoje ljudi, ali zato u Remetincu slave. Tamo je osnovana prva udruga sinkopiranih građana, čiji su članovi zatrpali šibenski sud zahtjevima da im se predmet baš tamo prebaci. Odgovoreno im je da za to nema potrebe i da je i na ostalim sudovima u Hrvatskoj moguće dobiti oslobađajuću presudu ako ste nekoga ubili u prometu.

>> Sinkopa - sve što morate znati o ovom poremećaju

Tomislav Horvatinčić
1/10

NEDJELJA, 15.10.

Godinama se hrvatske političke elite plašilo revizijom pretvorbe i njene seke privatizacije. Revizija je na kraju “prikazala brojne nepravilnosti” i nikome ništa. Revizori su ih toga izvukli pouku i kada ih je Gazda zamolio za pomoć, okrenuli su ploču. Kada bi mu trebao kredit, oni bi vrijednost kompanije pomnožili s dva i banka bi vreću love ostavila ispred Gazdinih vrata. Svima dobro. Ajde, ne baš svima. Netko će stričekima iz Rusije ipak trebati vratiti nofčeke.

Tomislav Horvatinčić
1/10

PONEDJELJAK, 16.10.

Samo 6 mjeseci nakon što je postalo jasno da će afera Agrokor dovesti do uhidbi najboljih sinova i kćeri kompanije, DORH je krenuo u akciju. Kao što je običaj u svim uljuđenim pravnim državama, o skoroj akciji policije i DORH-a, obaviješteni su odvjetnici osumnjičenika, novinari i sve zainteresirane strane. Već u 6 ujutro svi su bili na svojim mjestima. Kamere postavljene na više lokacija, odvjetnici počešljani, Piroška našminkana itd. A Todorići? A da! Todorići su na sigurnom.

UTORAK, 17.10.

Gužva pred Kulmerovim dvorima se ne stišava. Stanari, navikli na mir i nedodirljivost, negoduju. Gazdina sestra tjera novinare, ali oni poput gladnih pasa snimaju sve. Koliko god su šutjeli o Gazdinim osebujnim poslovnim rješenjima, sada žele sve nadoknaditi. Sve ih zanima. Odvjetnici paradiraju pred kamerama. I oni sve znaju. Jedino nemaju pojma gdje je Gazda i kada se mladi prinčevi Ante i Ivan vraćaju u domovinu. Navodno samo što nisu. Kao da nešto čekaju...

SRIJEDA, 19.10.

Šokantno! Nevjerojatno! Neviđeno! Sudac Županijskog suda u Zagrebu, malo prije ponoći pušta na slobodu svi 12 Gazdinih suradnica i suradnika. Djelo ne mogu ponoviti, a utjecati na svjedoke mogli su mjesecima. Plenković je potrošio 5 milijuna kuna za istragu. Očito se isplatilo. Gazda se javio s nepoznatog mjesta i poručio da je ovo pobjeda pravne države. Slažemo se! Sada se i Ante i Josip sigurno mogu vratiti u domovinu. Predstava je gotova. U vikendici Ljerke Puljić nema ništa...

ČETVRTAK, 20.10.

Gazda je u bijegu, menadžeri u svojim vilama, Vlada slavi prvi rođendan, a istražno povjerenstvo o Agrokoru se gasi. Oporba negoduje, ali pretjeruje. Ne stvarno, koga zanima tko je napisao Lex Agrokor i koji su političari i bankari godinama puhali u leđa Todorićevoj imperiji? Idilično je i u Moskvi. Predsjednica se druži s Putinom, jedino se prepala kada je na ručku iz ormara iskočio šef Sberbanka! Njena analiza manjih problema Agrokora s ruskim bankama, toliko je oduševila Vladimira da joj je odmah dao počasni doktorat iz ekonomije!

PETAK, 21.10.

Vratio se princ Ante! Opasnost je prošla, dva dana paradnog pritvora, kojem je bio izložen ipak malo niži ešalon je završio, pa se ukazao i Ante, kojem je od Londona trebalo tri dana puta. Možda je išao autostopom? DORH-ovim istražiteljima ljubazno je objasnio kako ništa nije kriv i da nikada ništa protuzakonito nije napravio, a onda se povukao u skromnu hižu na bregu, koja je, kao i ostala Gazdina imovina, blokirana. Ali, polako. Predstava je tek počela i trajat će godinama.  

Komentara 23

BL
bljak007
10:47 21.10.2017.

Evo što napravi od Hrvatskog pravosuđa, jedna sutkinja, a sudbena vlast, ni prstom da nešto napravi, ovoj sutkinji oduzeti licencu suca, i doživotno zabraniti rad na bilo kojem sudu. Jer ovakva sramotna presuda, ruši ugled pravosuđa, kako u Hrvatskoj, tako u Evropi, i u svijetu. Žalosno da nitko iz pravosuđa nije poduzeo konkretne korake protiv iste.

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
10:46 21.10.2017.

Predsjednica udruge mora biti sutkinja Šupe iz šupe. Nju je udrila sinkopa iz ubojičinog takujina.

DU
Deleted user
10:42 21.10.2017.

udruga sinkopiranih građana ha ha učlaniš se i gaziš svakog tko ti se zamjerio ili ti na neki način smeta. Ovoga ima samo u banana državama čiji je Hrvatska tipični predstavnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije