Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doznajemo

Osniva se zaklada za pomoć učenicima i studentima

'07.02.2012., Cakovec- U Gradskoj vijecnici cakovecki gimnazijalci simulirali gradsko vijece i politiku. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
16.02.2012.
u 19:26

– Poznato je da razne potpore i novčane pomoći često izravno utječu na povećanje broja visokoobrazovanih osoba. Isto tako, uz pomoć zaklade povećat će se i postotak izdvajanja za visoko obrazovanje – kažu u županiji

Međimurska županija osnovat će zakladu koja će pomagati učenicima srednjih škola, studentima, postdiplomantima i doktorandima. Novac za rad zasad još neimenovane zaklade prikupljat će se od članova podupiratelja, tvrtki i građana. Kao i u slučaju zaklade Katruže, koja pomaže u pokrivanju troškova liječenja, i u novu zakladu gradovi i općine uplaćivali bi po jednu kunu po stanovniku godišnje. Cilj je, kako ističu u županiji, povećanje broja visokoobrazovanih građana.

– Poznato je da razne potpore i novčane pomoći često izravno utječu na povećanje broja visokoobrazovanih osoba. Isto tako, uz pomoć zaklade povećat će se i postotak izdvajanja za visoko obrazovanje – kažu u županiji. Odluku o osnivanju zaklade mora donijeti Županijska skupština.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije