Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Ning Jizhea

Osniva se hrvatsko-kineska radna skupina za nizinsku prugu

Tihomir Orešković
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
23.02.2016.
u 11:15

Potpredsjednika kineskog NDRC-a primit će danas premijer Orešković, sutra ministar prometa Butković, a potom ide u Luku Rijeka

Premijer Tihomir Orešković danas bi trebao primiti potpredsjednika kineskog National Development and Reform Commision (NDRC) Ning Jizhea koji je došao u posjet Hrvatskoj zbog kineskog interesa za ulaganja u Luku Rijeka i nizinsku prugu. Kako doznajemo, Vlada RH će pri tome poslati Kinezima vrlo pozitivnu poruku vezanu uz njihovu zainteresiranost za ulaganje u Hrvatsku. U vezi s tim planira se i formiranje hrvatsko-kineske radne skupine. 

Ning Jizhe, čiji je portfelj u NDRC-u nacionalna ekonomija, prekomorske investicije i strana kapitalna ulaganja te ima rang ministra, u srijedu će se susresti s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, a nakon toga ide u Luku Rijeka.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko pak, doznajemo, nije uspio na sastanku u Bruxellesu prošli tjedan s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom privoljeti Mađare za projekt nizinske pruge i Luku Rijeka. Orban mu je, kažu naši sugovnornici, kazao da nam ne može više vjerovati jer dosad nismo ništa napravili oko tog projekta. Stoga su Mađari i dalje usmjereni na Luku Kopar i prugu prema njoj.

>> Nova vlada vraća Kineze u igru za Nizinsku prugu

>> Pruge graditi koncesijom da ne dožive sudbinu autocesta

Komentara 5

OK
okus
11:22 23.02.2016.

Odlican potez.

RZ
rebel.zg
11:27 23.02.2016.

Samo da nebude kao projekt mala norveska od vrdoljaka, boze sacuvaj nas takvih projekata

SH
Shaman
12:36 23.02.2016.

U takvim projektima Kinezi obično uvjetuju da njihova, kineska, radna snaga obavi posao. Super!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije