Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA VALUTE

Osmišljena aplikacija za preračunavanje kuna u eure, za umirovljenike će postojati kalkulator

Od danas se može kupiti početni paket eurokovanica, koji sadržava 33 eurokovanice
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.12.2022.
u 15:24

Kalkulatori će se podijeliti kroz umirovljeničke organizacije i bit će ih podijeljeno šezdeset tisuća

EuroHR nova je aplikacija uz pomoć koje građani mogu preračunati kune u eure i obratno pomoću kalkulatora za konverziju, a besplatna je i dostupna za Android i iPhone uređaje, izvijestili su u petak iz Hrvatske narodne banke (HNB). EuroHR je aplikacija koja, osim preračunavanja valuta, pomaže građanima pronaći odgovore na pitanja o zamjeni kune eurom. Putem aplikacije moguće je saznati i vijesti o uvođenju eura te glavne informacije o putujućoj izložbi Euro na kotačima.

Aplikacija je izrađena u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom, koju provode vlada i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije. Aplikacija sadrži i pitalice i slikovni kviz uz koje se mogu naučiti činjenice o euru, kao novoj hrvatskoj valuti. Dostupna je na platformama Playstore App Store.

Za umirovljenike koji se ne služe internetom, postojat će kalkulatori za preračunavanje eura u kune. Ana Knežević iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača jučer je sudjelovala na sastanku u HNB-u gdje su kalkulatori predstavljeni.

- Oko 800 tisuća umirovljenika se ne služi ili se slabo služi internetom. Tim ljudima s najnižim primanjima je potrebno - rekla je za N1.

Kalkulatori će se podijeliti kroz umirovljeničke organizacije i bit će ih podijeljeno šezdeset tisuća

VIDEO Planirate zamijeniti kovanice uoči uvođenja eura? Morate napraviti jednu stvar prije odlaska u banku

Komentara 9

KI
kiselovrhnje
15:54 02.12.2022.

Treba posebna aplikacija da se broj podijeli sa 7,53? Da mi je znat koji je rođo blizak vlasti dobio posao s drzavom za ovako naprednu aplikaciju. Da nije mozda neka tvrtka koja se bavi cvjetnim aranzmanima?

TE
Templo
16:06 02.12.2022.

A cemu ce im sluziti preracunavanje u kune kada kuna vise ne bude?

PO
poluvodič
16:51 02.12.2022.

Aplikacije za konverziju svih postojećih valuta na planeti Zemlji postoje već ima 15 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije