Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maiduguri

Osmero mrtvih u samoubilačkom atentatu u Nigeriji

Nigerija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.11.2015.
u 22:34

Dvadesetogodišnja napadačica se uvukla u skupinu izbjeglica, uglavnom žena i djece

Osam osoba je ubijeno i sedam ranjeno u današnjem samoubilačkom atentatu koji je izvela jedna žena u Maiduguriju, velikom gradu na sjeveroistoku Nigerije, prema jednom dužnosniku Agencije za upravljanje hitnim situacijama.

Dvadesetogodišnja napadačica se uvukla u skupinu izbjeglica, uglavnom žena i djece. Raznijela se dok su čekali na kontrolnoj točki u predgrađu Maidugurija, rekao je lokalni koordinator te agencije.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji nosi obilježje islamističke skupine Boko Haram. U Maiduguriju, gradu s oko 2,6 milijuna stanovnika, od kojih 1,6 milijuna izbjeglica, prema podacima UN-a izvedeno je sedam napada u listopadu u kojima je poginulo ukupno 54 osoba.

Boko Haram je 2009. u tom gradu pokrenuo pobunu u kojoj je poginulo više od 17.000 ljudi i 2,6 milijuna je raseljeno.

>> U eksploziji u Nigeriji poginulo 32 ljudi, ranjeno 80

Komentara 1

ZI
zico
06:53 23.11.2015.

svi nigerijske zastave na fejs i minuta šutnje po stadionima svjetskim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije