Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO Izrečena presuda Ljudevitu Špoljaru (49) i Mili Karaici (28) zbog napada na Đurđicu Šimunić (65)

Oslobođeni optužbe za naručeno ubojstvo

Đurđica Šimunić bila je brutalno pretučena
import
04.07.2008.
u 18:11

ZAGREB Ljudevit Špoljar (49) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je zbog nedostaka dokaza oslobođen optužbe da je Milu Karaicu (28) poticao na ubojstvo Đurđice Šimunić (65).

Istom presudom Karaica je nepravomoćno oslobođen optužbi za težak pokušaj ubojstva Đ. Šimunić, a obojici im je jučer ukinut pritvor. I dok je odluku vijeća suca Ivana Turudića Karaica dočekao mirno, Špoljaru su se u očima pojavile suze, a zaplakala je i njegova obitelj, koja je nazočila objavi presude.

Prema optužnici, Špoljar se teretio da je angažirao Karaicu da od Đ. Šimunić oduzme potvrdu o dugovanju novca. Karaica je stoga ženu dočekao na stubištu njezine zgrade u studenom 2005. te ju je, prema optužnici, pretukao metalnom šipkom.

Teško ju je ozlijedio te je nekoliko mjeseci bila i u komi, a nakon što se probudila, identificirala je optužene kao počinitelje. U obrazloženju presude, sudac Turudić naveo je da je u cijelom slučaju bilo jako malo dokaza koji bi upućivali na to da su pred njim zaista počinitelji.

Neprijeporno je samo to da je oštećena teško pretučena i zbog toga je ovom vijeću žao. Što se tiče Karaice, tužiteljstvo nije navelo što bi bio njegov motiv da učini takvo što. Ispalo je da ga je Špoljar zatražio da nekoga ubije kao da ga je poslao po cigarete. Jedini dokaz protiv Karaice je prepoznavanje, no oštećena ga je prepoznala tek godinu i pol dana nakon događaja, a u obzir se mora uzeti i to da su se poznavali otprije.

Što se pak tiče Špoljara, očito je da je oštećenoj dugovao neke novce, no svjedoci nisu spominjali nikakvu potvrdu o dugovanju. Sama oštećena tri je puta ispitana i tu potvrdu u početku nije spominjala, a cijeli njezin iskaz je konfuzan, kontradiktoran i neuvjerljiv kazao je sudac Turudić.

Što se pak tiče prijetnje ispisane na Špoljarovoj vizitki te ostavljene na vozilu oštećene, vještaci su ustanovili da ju nije pisao Špoljar. Špoljar je u to vrijeme već kontaktirao s policijom i tužiteljstvom, stoga nije vjerojatno da bi netko sa statusom osumnjičenika na taj način ostavio svoju legitimaciju. Pa ubojice valjda žele ostati neotkriveni! zaključio je sudac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije