Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema pomaka

Oslobođeni hrvatski pomorac još uvijek u Panami

mustapic
Reuters/PIXSELL
27.08.2013.
u 16:13

Uz Sindikat , Mustapiću je pomoglo hrvatsko veleposlanstvo iz Washingtona koje mu je osiguralo pravnu pomoć.

Hrvatski pomorac Goran Mustapić (40) iz Dugopolja, koji je početkom svibnja na sudu u Panami oslobođen optužbi za krijumčarenje droge, još uvijek čeka ishod žalbenog postupka i ne može napustiti Panamu. Nasreću, pravorijek višeg suda kojem je tužiteljstvo uložilo žalbu na oslobađajuću presudu, Mustapić čeka na slobodi uz obvezu da se jednom tjedno javlja sudu. Kako prenose iz Sindikata pomoraca kojem se Mustapić javio kratkom porukom u ponedjeljak, naš pomorac obavijestio ih je da još nema nikakvog pomaka u rješavanju žalbenog postupka i da točan datum donošenja drugostupanjske odluke još nije nikome poznat.

- Za sedam dana će biti točno četiri mjeseca od mog puštanja na slobodu. Kroz to vrijeme, ovdje u Panama Cityju, sam susreo nekoliko ljudi koji su samnom boravili u zatvoru i koji također na slobodi čekaju donošenje drugostupanjskih odluka svojih slučajeva i svaki od njih tu boravi između 6 i 8 mjeseci. Također su strani državljani kao i ja - napisao je pomorac Mustapić je u pritvoru u Panami, do okončanja sudskog postupka, bio 11 mjeseci. Bio je uhićen početkom lipnja lani, u lokalu u četvrti San Francisko gdje se zatekao u trenutku kad je ušla policija i privela Kolumbijca koji je uza se imao kokain. Policija je odvela Mustapića i njegova crnogorskog kolegu pod optužbom da su dogovarali posao s Kolumbijcem.

Kad je bio uhićen Mustapić je plovio kao mazač na brodu MSC Fabienne, a za razliku od Sindikata pomoraca Hrvatske koji se od samog početka uključio u rješavanje slučaja, brodar s njegovim uhićenjem nije htio imati nikakve veze objavljujući da je u pitanju droga pa bi svaka pomoć bila u suprotnosti s politikom kompanije. Uz Sindikat , Mustapiću je pomoglo hrvatsko veleposlanstvo iz Washingtona koje mu je osiguralo pravnu pomoć.

>> Zbog sumnje u šverc kokaina Hrvat uhićen u Panami

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije