Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar branitelja:

'Oslobodite Praljka 628.000 kuna poreza, njegove knjige nisu šund'

okrugli stol hvidra (1)
Robert Anić/PIXSELL
22.08.2012.
u 18:43

– Nastojao sam ispraviti nepravdu pa sam kolegi Liniću poslao dopis u kojem navodim da Ministarstvo branitelja sustavno potiče branitelje da pišu i snimaju filmove te tako pridonesu sjećanju na Domovinski rat – rekao je ministar Matić

Je li 18 knjiga iz pera Slobodana Praljka književnost ili šund? Ova naizgled bezazlena prosudba, međutim, prema odluci Ministarstva kulture iz 2008. koje je procijenilo da je u pitanju šund, umirovljenog generala trebala je stajati čak 628.000 kuna poreza. Budući da je riječ o knjigama koje sadrže brojne dokumente iz Domovinskog rata, za generala Praljka se, uz Udrugu pravnika Vukovar, založio i ministar branitelja Predrag Matić koji procjenu Ministarstva kulture smatra pogrešnom, a o svemu je obavijestio i resornog ministra Slavka Linića.

– Nastojao sam ispraviti nepravdu pa sam kolegi Liniću poslao dopis u kojem navodim da Ministarstvo branitelja sustavno potiče branitelje da pišu i snimaju filmove te tako pridonesu sjećanju na Domovinski rat – rekao je ministar Matić.

Na sreću generala Praljka, čini da intervencija nije bila ni nužna jer je Ministarstvo kulture također uvidjelo spornu odluku pa donijelo novo mišljenje, temeljeno na klasifikaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice prema kojoj su Praljkove knjige uvrštene u zbirku o Domovinskom ratu kao knjižna izdanja.

Komentara 32

Avatar pretorijanac
pretorijanac
19:12 22.08.2012.

Počeo mi se Matić sa svojim razmišljanjima sve više sviđati! Samo tako ministre....

SL
slavodobitnik
19:17 22.08.2012.

Ministar Matić je sasvim ok...samo pojedincima treba vremena za razumijevanjem njegovog rada. Knjige generala Praljka nisu šund..to je svima jasno. Međutim, treba vidjeti tko je to proglasio te knjige šundom. Zna se da se to dogodilo u eri Sanaderove i HDZ-ove vladavine.

LJ
@LjutiHrvat
19:11 22.08.2012.

dobra odluka temeljena na činjenicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije