Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Oslobođeni optužbi za dvostruko ubojstvo prije deset godina u bivšem osječkom hotelu 'Turist'

Damir Handanović,Davor Čizmok
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/11
10.11.2014.
u 16:18

– Nijedan od ispitanih svjedoka nema dokaza o inkriminaciji – objasnio je sudac Krunoslav Barkić

Damir Handanović (34) i Davor Čizmok (34) nepravomoćno su pred Županijskim sudom u Osijeku oslobođeni optužbi za dvostruko ubojstvo, odnosno naručivanje ubojstva u bivšem osječkom hotelu “Turist”.

Dvojac je uhićen prošloga ljeta. Istražitelji su vjerovali kako je Handanović platio Čizmoku da ustrijeli poduzetnika Peru Martića (38), dok je njegova prijateljica Jadranka Modrić (26) bila slučajna žrtva. Njihova beživotna tijela pronađena su u ožujku 2004. godine.

– Ni jedan od ispitanih svjedoka nema dokaza o inkriminaciji – objasnio je sudac Krunoslav Barkić. Iskaz svjedoka po čuvenju koji je devet puta pravomoćno osuđivan, dodano je, smatra se nevjerodostojnim.

– Nismo predlagali nikakve dokaze, a ni jedan provedeni dokaz optužbe nije upućivao na to da su kazneno djelo i počinili. Važno je bilo i to što je policija izgubila ključni dokaz koji je potvrđivao alibije kako Handanovića tako i Čizmoka – rekao je Handanovićev odvjetnik Dražen Srb. Handanović je, pak, nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora zbog međunarodne prostitucije, za što je priznao krivnju i pokajao se, no u istražnom zatvoru proveo je već 15 mjeseci. Optužnicom ga se, naime, teretilo da je iz Srbije doveo dvije prostitutke da bi zabavljale njegove poslovne partnere, a svakoj je platio po 500 eura. Zamjenik državnog odvjetnika najavio je žalbu na oslobađajuću presudu dok će se tužiteljstvo naknadno očitovati kada primi pisano rješenje u vezi s presudom zbog međunarodne prostitucije.

>> Vlasnika kluba ubio po narudžbi, a prijateljicu jer je vidjela cijeli zločin

Komentara 3

BB
bozo boric
18:01 10.11.2014.

da ... to je hrvatsko sudstvo...

MH
mrtav-hladan
21:55 10.11.2014.

Sto mi brises komentare ?

MH
mrtav-hladan
15:06 11.11.2014.

Ako su oni oslobodeni i nisu ubili onda je ubojica na slobodi ili su se ovi sami ubili !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije