Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANDALIZAM

Oskvrnuto spomen obilježje hrvatskim žrtvama u središnjoj Bosni

Livno: Policija Bosne i Hercegovine
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.10.2020.
u 12:30

U mjestu Čuklama razbijene su ploče, uništene fotografije ubijenih, te pokidana ograda na spomen obilježju podignutom u spomen na 25 Hrvata ubijenih u hrvatsko-bošnjačkome ratu, te nestalima iz II. Svjetskog rata

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su spomenik podignut hrvatskim žrtvama iz posljednjeg i II. Svjetskog rata nedaleko od Travnika u središnjoj Bosni što je uznemirilo malobrojne tamošnje Hrvate. 

Kako su u ponedjeljak izvijestili mediji u Mostaru, u mjestu Čuklama razbijene su ploče, uništene fotografije ubijenih, te pokidana ograda na spomen obilježju podignutom u spomen na 25 Hrvata ubijenih u hrvatsko-bošnjačkome ratu, te nestalima iz II. Svjetskog rata. 

"Bez obzira tko je to učinio i s kakvim razlozima, radi se o vandalizmu. Svi smo zatečeni iz tog razloga što ovo spomen treba podsjećati na ono što se nikada više ne bi smjelo događati", rekao je predsjednik HVIDRA-e u Travniku Žarko Jandrić. Malobrojni Hrvati uznemireni su zbog ovoga izgreda, rekao je. 

Po njegovim riječima u Čuklama su ubijene i gotovo cijele obitelji poput blizanaca Gazibarić, trojice braće Leuš i njihova oca. 
"Preko 90 posto ubijenih Hrvata u Travniku i središnjoj Bosni imali su isto prebivalište i mjesto pogibije, što govori da su Hrvati branili svoja ognjišta", dodao je čelnik HVIDRA-e iz Travnika. 

Na mjestu gdje se dogodio izgred policija je napravila izvid, te tragaju za počiniteljima. 

Komentara 5

DV
Džontra Volta
12:59 05.10.2020.

Strpat ih u zatvor.

GO
Gorann
13:32 05.10.2020.

bakirov i sejdin gradŽanin koji je za cjelovitu multietniĆku bih

FA
fajlpz
12:44 05.10.2020.

Ma bravo ovo će da pridonosi suživotu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije