Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Osječki vatrogasci skupljaju pomoć za kolegu Petrinjca: Kuća mu je teško stradala

Foto: Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka
1/6
08.02.2021.
u 09:22

Miroslav je postao svjestan da mu je kuća uništena tek četiri dana nakon potresa kada je prvi puta obišao vlastiti dom jer je prije toga sve vrijeme bio zaposlen pomažući svojim sugrađanima.

Potaknuti nesretnim događajima na Banovini početkom godine, osječki vatrogasci odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja donacija za pomoć kolegi vatrogascu Miroslavu Krčeliću iz Petrinje, koji dijeli nesretnu sudbinu brojnih Petrinjaca – kuća mu je u potresu teško oštećena i nije  primjerena za  stanovanje.

32-godišnji Miroslav Krčelić, već šest godina djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja kao i član DVD-a Petrinja i Stupnik,  uslijed potresa u Banovini ostao je, zajedno sa svojom 55-godišnjom majkom Slavicom i 26-godišnjom sestrom Blankom, bez krova nad glavom. Njegova kuća u Ulici Ljudevita Gaja na kućnom broju 16 teško je stradala – urušile su se grede, srušio se dimnjak, sve je popucalo i natopljeno kišom. Miroslav je ove činjenice postao svjestan tek četiri dana nakon potresa kada je prvi puta obišao vlastiti dom jer je prije toga sve vrijeme bio zaposlen  pomažući svojim sugrađanima, a prvih je noći  tek po nekoliko sati odmorio u postrojbi. Prijatelji iz postrojbe organizirali su se i nabavili montažnu kućicu za Miroslava i Blanku,  a od jednog donatora majka je dobila protupotresni kontejner od 16 četvornih metara.

Foto: Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka

- U trenucima užasa koji je potresao našu cijelu domovinu, Miroslav je bio okrenut zajednici i pomoći sugrađanima, čime je nas, kolege iz Osijeka, potaknuo da uzvratimo onako istom mjerom – dobrotom i prijateljskom rukom u nevolji. Inicijator akcije OSJEČKI VATROGASCI ZA LEGU PETRINJCA  je Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka, a akciju provodimo  u suradnji s humanitarnom udrugom „Od mene za tebe“ - poručili su osječki vatrogasci te dodali:

Foto: Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka

Sredstva za pomoć kolegi Krčeliću planiramo prikupljati deset dana (od 12. veljače do 22. veljače 2021.) i to na tri načina:

Kroz donaciju građana za majice i kape s prepoznatljivim znakom akcije (štand u TC Portanova, po rasporedu 12.2., petak 16-20; 13.2., subota 9-13 i 16-20 i 14.2., nedjelja 9-13 i 16-20 sati), aukciju prikupljenih predmeta (putem društvenih mreža) te izravnom uplatom novčanih sredstava na račun za posebne namjene humanitarne udruge „Od mene za tebe“s naznakom „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca“ IBAN: HR7323600001502868071.

Foto: Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka

Za sva pitanja građani ih mogu kontaktirati na  e–mail humanitarna@vatrogasci-osijek.hr  ili telefonom na brojeve 099 381 05 63 ili 095 905 97 51.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije