Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sazovite Konvenciju'

Osječki SDP: Vodstvo više nije u stanju adekvatno voditi stranku

Boris Piližota
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
25.07.2018.
u 11:31

- Svi sudionici moraju biti odgovorni prema SDP-u, budućnosti SDP-a, prema članstvu i posebno prema biračima koji su svoje povjerenje dali upravo SDP-u - stoji u zaključku koji potpisuje predsjednik osječke organizacije SDP-a Boris Piližota

Gradska organizacija Osijek SDP-a donijela je jučer zaključak u kojem tvrdi da vodstvo više nije u stanju adekvatno voditi stranku te ga poziva da sazove najviše tijelo SDP-a i prepusti Konvenciji odlučivanje o budućnosti stranke.

Riječ je o novoj kritici protiv vodstva stranke protiv kojeg je već istupilo više organizacija, uključujući krapinsko-zagorsku i zagrebačku koje su osporile odluku kojom je Glavni odbor stranke sa svih dužnosti suspendirao njihove čelnike Sinišu Hajdaša Dončića i Mihaela Zmajlovića.

- Situacija u SDP-u, a posebno u vodstvo SDP-a, u proteklo je vrijeme izrazito zabrinjavajuća - kažu iz osječkog SDP-a u zaključku i dodaju da se o krizi treba otvoreno raspravljati tako da se pronalaze rješenja bez međusobnih optuživanja.

- Svi sudionici moraju biti odgovorni prema SDP-u, budućnosti SDP-a, prema članstvu i posebno prema biračima koji su svoje povjerenje dali upravo SDP-u - stoji u zaključku koji potpisuje predsjednik osječke organizacije SDP-a Boris Piližota.

Piližota također kaže kako je SDP oslabljen odlascima i isključenjima članova te da se protive svakom obliku sankcioniranja članove koje samo može za rezultat imati daljnje slabljenje i rastakanje stranke.

- Vodstvo SDP-a je od članica i članova dobilo mandat da vodi SDP, a s obzirom na to da vodstvo više nije u stanju adekvatno voditi stranku, niti razriješiti ovu krizu, smatramo da je došlo vrijeme da vodstvo SDP-a Hrvatske sazove najviše tijelo SDP-a i prepusti Konvenciji odlučivanje o budućnosti stranke - stoji u zaključku.

GO Osijek traži da predsjednik stranke Davor Bernardić i Predsjedništvo bez odgode od Glavnog odbora stranke zatraže pokretanje postupka i donesu sve potrebne odluke za sazivanje i održavanje Konvencije kako bi to tijelo moglo raspraviti probleme i iznaći rješenja.

Račan je SDP doveo na vlast, no njegov rezultat nije bio ni blizu Milanovićevom:

Boris Piližota
1/10

Komentara 20

Avatar rubinet
rubinet
11:54 25.07.2018.

Kako dedukcijom riješiti moj problem:Volim Osječane-ne volim SDPovce-neki Osječani su SDPovci- ??

SU
suvaja
11:47 25.07.2018.

boris pilizota je novi mesija sdp...sve ce biti rijeseno njegovom brigom o buducnosti partije i velike skrbi za birace..mos mislit...bosko buha osjecki....

Avatar prahrvat
prahrvat
13:42 25.07.2018.

izbori i točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije