Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autorska prava

Osječki DJ-i puštanjem glazbe prouzročili štetu od čak 400.000 kuna

ploča
Borna Filić/PIXSELL
14.05.2015.
u 13:59

Party na kojem su 31-godišnjak i njegov 29-godišnji kolega puštali muziku održao se 5. rujna prošle godine, nakon čega su policajci ishodili sudski nalog za oduzimanjem računala preko kojeg su puštali muziku

Zbog puštanja glazbe u jednom osječkom klubu dvojica DJ-a iz tog grada kazneno su prijavljeni, odnosno točnije, prijavljeni su zbog povrede autorskih prava jer prethodno nisu sklopili ugovor sa ZAMP-om.

Party na kojem su 31-godišnjak i njegov 29-godišnji kolega puštali muziku održao se 5. rujna prošle godine, nakon čega su policajci ishodili sudski nalog za oduzimanjem računala preko kojeg su puštali muziku. Pretragom računala pronađeno je više pjesama za koja nije bila plaćena naknada za fonografska prava, a kaznenom prijavom tereti ih se da su time društvu i autorima prouzročili štetu od čak 400.000 kuna.

>> Od autorskih prava prikupljeno 7,8 milijardi eura

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Blond Beast
Blond Beast
14:25 14.05.2015.

novinarčiću bolje nauči Hrvatski jezik, kaže se glazba a ne muzika

LA
lakočemo
16:30 14.05.2015.

bando lopovska evo i ja sam prdno koliko sam dužan

GD
GDamir
17:48 14.05.2015.

Ma većina izvođača bi trebali plaćati dj ima da sviraju njihove stvari a ne obrnuto,obični reket!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije