Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKO OBRAZOVANJE MLADIH

Osječki đaci prvi zaigrali društvenu igru 'Manje rizika – više zabave'

djaci
Foto: Davor Javorović/Pixsell
29.03.2017.
u 15:36

Igru koja podiže svijest o važnosti osiguranja života i imovine te nužnosti dobrovoljne mirovinske štednje imate će do konca tjedna sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj

Osječki učenici prvi su u Hrvatskoj u utorak zaigrali novu društvenu igru "Manje rizika – više zabave". Riječ je o igri koja, pojašnjeno je, podiže svijest o važnosti osiguranja života i imovine te o nužnosti dobrovoljne mirovinske štednje. Đaci Ekonomske i upravne škole Osijek zaigrali su ju s Damirom Kedžom, na prvoj radionici u nizu, a slijede Zagreb, Split i Rijeka.

- Marija se voli voziti kroz grad u dječjim kolicima. Njen otac sretne kolegicu s posla pred kojom se hvali svojom kćerkom. Potom kćer ponovno posjedne u kolica, zaboravi ju vezati sigurnosnim pojasom te se s njom odveze niz strmu ulicu – tekst je to pročitan s jedne kartice iz igre, a učenici potom odgovaraju na pitanja što je bio rizik, može li ga se izbjeći te može li se od njega osigurati.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Igru je nedavno u Zagrebu predstavio Hrvatski ured za osiguranje zajedno s predstavnicima društava za osiguranje, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija te Ministarstva znanosti i obrazovanja, a do konca ovoga tjedna imat će ju sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, svaka po jedan primjerak, što je ukupno 1300 paketa te igre.

- Upravo u školskoj dobi formiraju se stavovi i kriteriji za naša buduća ponašanja i što ranije počinjemo usvajati neka financijska znanja, vjerojatnije je da ćemo se kasnije u životu odgovornije ponašati – Nives Grgurić, voditeljica Odjela pravnih poslova u HUO-u.

>> Nova društvena igra koja na zabavan način mladima omogućava podizanje razine financijske pismenosti

>> Igrom učimo bolje upravljati rizicima i nositi se s novčanim izazovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije