Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDUKCIJA OPERACIJA

Osječka bolnica od danas uvodi promjene: 'Situacija nije laka, apeliramo na sve da se cijepe'

KBC Osijek
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
19.04.2021.
u 13:50

"Posljednjih deset dana na Klinici za infektologiju aktivirano je dodatnih 30 kreveta koji su s jučerašnjim danim popunjeni te se tijekom tjedna planira aktivirati još 30 kreveta", priopćili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i radi povećanja dostupnosti liječnika, osobito liječnika specijalista anesteziologije, Klinički bolnički centar Osijek reducira operacijski program za 36 posto, počevši od ponedjeljka (danas). Dan ranije, KBC Osijek je aktivirao dodatno proširenje Respiracijskog centra za još 15 respiratora koji će pokrivati Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje sa svojim djelatnicima.

"Posljednjih deset dana na Klinici za infektologiju aktivirano je dodatnih 30 kreveta koji su s jučerašnjim danim popunjeni te se tijekom tjedna planira aktivirati još 30 kreveta", priopćili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek

O težini situacije i u drugim slavonskim bolnicama govori činjenica da je KBC Osijek s današnjim danom danom ustupio sedam uređaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama.

"Situacija nije laka, liječnici vode tešku borbu i očekujemo još veći priljev pacijenata te pozivamo sve na odgovorno i savjesno ponašanje, kako prema sebi, tako i prema drugima. Svjedoci smo kako je koronavirus iz temelja promijenio naše živote, navike, potrebe i želje. Apeliramo na sve koji se do sada nisu cijepili da još jednom razmisle, razviju znanje i svijest o važnosti cijepljenja. Naši radnici, svojim primjerom i odlukom da se cijepe, daju pozitivan primjer svima vama.

Cijepljenje je jedini uspješan način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj virusa SARS-CoV-2 na naše živote. Trebamo osvijestiti našu društvenu odgovornost i biti solidarni s drugim članovima zajednice jer budućnost ovisi o svakom od nas. Vjerujmo medicini, budimo odgovorni, mislimo na druge, cijepimo se i zajedno pobijedimo virus", poručuju iz KBC-a Osijek.

 

>> VIDEO Pogledajte kako izgleda odjel u KB Dubrava gdje se brojni bore za život zbog koronavirusa

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije