Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osječka blagajna za sljedeću godinu bit će puno "lakša"

Krešimir Bubalo
Davor Javorović
07.12.2009.
u 15:38

Proračun je štedljiv, a mi smo, za razliku od države, prvo sagledali prihodovnu stranu, a onda radili rashodovnu, ističe osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo

Proračun Grada Osijeka za 2010. iznosit će približno 504 milijuna kuna. U usporedbi s prvotnim proračunom za 2009., prije rebalansa, proračun za iduću godinu bit će gotovo 90 milijuna kuna manji.

Namiriti gubitak
– Očekujemo prihode od 539 milijuna kuna, no od toga se prvo mora namiriti procijenjeni ovogodišnji proračunski gubitak, a on iznosi 35,2 milijuna kuna – kaže Zvjezdana Tuma-Pavlov, pročelnica Upravnog odjela za financije. Grad će se zadužiti deset milijuna kuna za investicije u osnovnom školstvu. Za opremanje i sanaciju škola, naime, bit će utrošeno 28,7 milijuna kuna. Rashodi za zaposlene u gradskom aparatu nagodinu će biti manji 5,7 milijuna kuna jer su jesenas plaće smanjene za šest posto, a bilo je i otpuštanja. Racionalizacija u gradskoj upravi i tvrtkama, najavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo, bit će nastavljena.

– Proračun je štedljiv, a mi smo, za razliku od države, prvo sagledali prihodovnu stranu, a onda radili rashodovnu – ističe Bubalo.

Manje novca bit će u Upravnom odjelu za urbanizam i graditeljstvo, a umjesto dosadašnjih 106 milijuna kuna, u njihovu će novčaniku biti 66 milijuna.

Poticaji za mlade
Sredstva Upravnog odjela za gospodarstvo, pak, “skočit” će sa 26,7 na 53 milijuna kuna.

– Planirane su investicije za iduću godinu u iznosu od 100 milijuna kuna, od gradnje cesta i biciklističkih staza do javne rasvjete i gospodarskih zona – najavio je Bubalo. Mlade će obitelji dobivati poticaje za kupnju prvog stana, a ta će nepovratna pomoć iznositi od 7000 do 10.000 kuna.

Proračun za ovu godinu iznosio je najprije 591 milijun kuna, a rebalansom je smanjen za 30 milijuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije