Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život u doba krize

Osječanin posudio 100 eura za autobus: 'Odlazim u Njemačku, tamo se rad cijeni'

Autobusni kolodvor Osijek
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
27.02.2014.
u 14:24

"Povremeni poslovi za mali novac nisu dovoljni za ono što želim - za normalan život, za osnivanje obitelji, za stambeno zbrinjavanje, za dostojanstvo...", priča Osječanin Marko.

Nakon bračnog para liječnika još je jedan Osječanin objavio da odlazi u Njemačku. Građevinar po struci, 33-godišnji Osječanin Marko smatra kako će mu u Njemačkoj biti bolje nego u Hrvatskoj.

"Koliko god da mi je teško otići iz Osijeka, jer tu su mi i obitelj i prijatelji, nemam izbora. S 33 godine mi je neugodno živjeti na 'grbi' roditelja koji su u mirovini i koji me i hrane i odijevaju.

Po struci sam građevinac i odličan sam u radu s knaufom, puno sam naučio u posljednjih sedam godina, koliko radim na crno sa starijim majstorima. No, povremeni poslovi za mali novac nisu dovoljni za ono što želim - za normalan život, za osnivanje obitelji, za stambeno zbrinjavanje, za dostojanstvo...

Zato odlazim u Njemačku gdje posla ima, gdje su plaće pristojne i gdje se rad i radnik cijene. Vjerujem da ću se jednom vratiti u svoj grad i da će i meni i ljudima poput mene naša zemlja moći ponuditi normalne uvjete za život", ispričao je Marko za Glas Slavonije. Rekao je kako je posudio 100 eura i kupio autobusnu kartu u jednom smjeru.

U Hrvatskoj je, prema trenutnim podacima HZZ-a, 384.976 nezaposlenih.

>> Posla ima, ali ne u Hrvatskoj

Komentara 15

FS
fsdhfjghj
14:49 27.02.2014.

Uskoro odoh i ja u njemačku. Naučio nešto najosnovije jezika. Bit će mi tamo 100 puta bolje, ovdje nemam za kruh već par godina.

SW
swic
14:52 27.02.2014.

Moj Bratic vec radi pola godine u Njemackoj i prezadovoljan je

LB
lela.baborela
15:19 27.02.2014.

Svi Hrvati koji rade u Njemačkoj, Canadi, Australiji i.t.d. svi su cjenjeni, samo te kulture od HR Vlasti nemamo.Memamo zbog razloga što je partija naučila da mu moraš biti pokoran i slušat vođu, tj. Milanovića i tko ga ne sluša leti iz SDP-a tz.(socijal, demokratse, stanke).Što se mene tiče za građane nisu ni (socijalni ni demokratski). Nego je ovo jedno ozbiljno nasilje građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije