Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA PREVARE

Osječanin naručio mobitel pa se neugodno iznenadio kada je vidio što je u paketu

Dostava paketa
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.09.2021.
u 17:28

- Veselo sam otvorio paket koji mi je stigao, no umjesto mobitela koji sam platio 1500 kuna ugledao sam ciglu... - otkriva 56-godišnjak iz Osijeka

Iako je najmanje 50 puta uspješno kupovao, ali i prodavao različite stvari putem društvenih mreža, u ožujku je 52-godišnjak iz Osijeka nasjeo na prijevaru.

- Bilo je tu raznih mobitela, dijelova za aute, tehničke robe od nekoliko tisuća kuna. Sve je funkcioniralo dobro do ožujka, kada sam nekoliko puta sam sebi naglas rekao - koji si ti kreten i budaletina. Veselo sam otvorio paket koji mi je stigao, no umjesto mobitela koji sam platio 1500 kuna ugledao sam ciglu... - započeo je svoju priču prevareni muškarac za Glas Slavonije.

Pokušao je kontaktirati "prodavača", no profil na društvenoj mreži preko kojeg su komunicirali bio je zatvoren. Osoba s kojom je dogovorio kupnju rekla mu je da je s područja Samobora, a paket je stigao iz Stobreča pokraj Splita. Policiju nije zvao. Drugom prilikom šteta nije bila toliko velika, naručio je za 80 kuna dio za kompjutor, a stigao mu je, također u paketu - plastični miš na navijanje.

- Svjestan sam da je krivnja isključivo moja jer se trgovina preko društvenih mreža uglavnom odvija - na povjerenje. Druga pogreška bila je što smo informacije izmjenjivali porukama, a ne izravnim telefonskim pozivom, iako ni to nije sigurno. Htio bih ovim putem upozoriti ljude da budu oprezni prilikom kupnje preko društvenih mreža te da vrjednije stvari, osim ako dobro ne poznaju osobu, kupuju isključivo preko specijaliziranih internetskih stranica - kaže Retfalčanin, koji je zamolio da ostane anoniman zbog supruge i djece koji bi se naljutili.

Ciglu i miša na navijanje ostavio je kao suvenire u kvartovskom kafiću, ciglu je ukrasio riječju "budaletina", a na miša je dopisao "kreten". Kaže kako se svi dobro nasmiju kada to ugledaju na polici iza šanka. Zbog paketa od ožujka od prijatelja dobiva nadimak - Cigla.

>> Pogledajte i ovaj video: Kako prepoznati popisivače stanovništva koji od danas izlaze na teren?

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar Majda
Majda
18:29 27.09.2021.

Ako je ovo istina onda zašto nije objavljeno ime lažnog prodavača?Ili je sve izmišljeno,poznat mi je taj članak od prije...

SN
Srbe na vrbe
20:46 27.09.2021.

Copy paste stare lazne price

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
21:41 27.09.2021.

Ajj, koliko "cigle i plastičnih miševa" je do sada "prodano" na ovaj način. Mislim da se s godina skupilo za dobru garažu ako ne i cijelu kuću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije