Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULA SEZONA

Osječani ponovno u mukama: U 12 sati se u jednoj klopci uhvati do 10.000 komaraca

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.06.2021.
u 23:27

Problem i dalje dolazi iz Kopačkog rita gdje se u jednoj klopci u 12 sati uhvati do 10.000 komaraca

S početkom još jednog ljeta počinju muke za Osječane i stanovnike okolnih mjesta, gdje ni 12 sati nakon tretiranja komaraca je previše.

- Uglavnom koristimo topove za komarce koje smo sami nabavili. Radimo na način da špricamo svi nekako u isto vrijeme po dogovoru da bi pokrili što veće područje, objašnjava borbu za Dnevnik.hr Robert Opačak iz Aljmaša. 

Problem i dalje dolazi iz Kopačkog rita gdje se u jednoj klopci u 12 sati uhvati do 10.000 komaraca. Uzbuna se inače diže ako ih je 200 u istom periodu. 

- Područje uz Kopački rit je najkritičnije, gotovo svakodnevno se tamo tretira, ali ogromna količina komaraca se još uvijek nalazi u šumskim predjelima, govori Hrvoje Bekina iz NZJZ-a Osječko-baranjske županije. 

Već je na početku sezone potrošeno milijun kuna što je trećina proračuna, a na području Osijeka provedena su 24 različita tretmana. 

- I u kampanji sam govorio da ove godine ćemo morati intervenirati vatrogasnim mjerama, nagodinu to se mora provoditi strateški u suradnji s svim jedinicama lokalne samouprave, objasnio je novi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić

VIDEO Ivan Radić preuzeo vlast u Osijeku

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar patkovic
patkovic
23:52 10.06.2021.

znači da je bilo placebo špricanje

PV
prcko.vitamincic
05:46 11.06.2021.

Sramota u 21.stoljeću nisu u stanju da riješe problem komaraca u srcu Europe. Daj pitajte Nijemce i Austrijance kako su oni riješili taj problem. I oni imaju jezera i rijeke ali komarca tamo nema ni za lijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije