Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
učenici s adhd-om

Osječani izdvojili 600.000 kuna za pomoćnike u nastavi

škola,nastava,internet
Grgo Jelavić/Pixsell
03.09.2014.
u 15:16

Zajedno s Centrom za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" i Udrugom "Mogu", Grad Osijek prijavio se i na natječaj Ministarstva znanosti, a projekt je od mogućih 100 "zaslužio" 96,5 bodova

Osječani su ove godine iz gradskog proračuna izdvojili čak 600.000 kuna za projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi za učenike s ADHD-om, odnosno poremećajem hiperaktivnosti i pomanjkanjem pozornosti.

Zajedno s Centrom za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" i Udrugom "Mogu", Grad Osijek prijavio se i na natječaj Ministarstva znanosti, a projekt je od mogućih 100 "zaslužio" 96,5 bodova. Na taj se način Osijek plasirao u sam vrh projektnih prijedloga na razini Hrvatske. Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, vjeruje kako će po završetku nadzora proračuna puno veći broj osječkih osmoškolaca s teškoćama dobiti prijeko potrebne pomoćnike u nastavi.

>>Roditelji za potrebe prijevoza srednjoškolaca plaćat će po 100 kuna mjesečno

>>Liječnici: Mali školarci trebaju spavati 10 sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije