Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA PROTIV RIMAC

Osim Žalac, na popisu okrivljenih i dvoje državnih tajnika Ministarstva branitelja

Josipa Rimac
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
27.08.2020.
u 16:37

Prema neslužbenim informacijama iz više izvora, istražuju se jer USKOK sumnja da su od Rimac tražili pomoć za polaganje državnog stručnog ispita za dvoje zaposlenika istog ministarstva

Dvoje državnih tajnika Ministarstva branitelja, uz bivšu ministricu Gabrijelu Žalac, također se našlo na popisu novookrivljenih u istrazi protiv Josipe Rimac i drugih, doznaje N1.

Prema neslužbenim informacijama iz više izvora, istražuju se jer USKOK sumnja da su od Rimac tražili pomoć za polaganje državnog stručnog ispita za dvoje zaposlenika istog ministarstva.

Podsjetimo, na temelju PNUSKOK-ove prijave USKOK je jučer proširio istragu. Kako je jučer objavljeno, sumnja se da se 11 okrivljenika obraćalo Rimac kako bi im, bez obzira na stvarno znanje, ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a na što je bivša državna tajnica i pristala.

>> VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: "Kada sve to prođe, sigurno imaš svojih 500.000 kuna..."

Osim toga, Rimac se na teret stavlja i niz drugih kaznenih djela.  Rimac se sumnjiči da je od siječnja do 29. svibnja u Zagrebu, u sklopu dogovora s Milenkom Bašićem i Draganom Stipićem, radi pribavljanja znatne nepripadajuće koristi tvrtki Lager osiguranjem veće okupne cijene električne energije koju ta tvrtka isporučuje Hrvatskom operatoru tržišta energije (HROTE) od predsjednika HROTE-a tražila da prihvati zahtjeve tvrtke lager za neosnovano povećanje cijene isporučene struje. Pritom je Rimac za sebe dogovorila novčanu naknadu.

Komentara 8

TH
theo
16:54 27.08.2020.

pa jbt i svemu, ni jedan kraddezeovac nije prijavio rimcovu i ostale nego su još naručivali usluge od nje i onda ćete reći da nisu svi kraddezeovi isti, uostalom pa da li je plenković pozvao svoje kraddezeovce da prijavljuju korupciju? nije....smije se krasti samo te ne smiju uhvatiti...

TH
theo
16:52 27.08.2020.

plače mi se radi ove najlijepše države na svijetu ali uništene i pokradene od kraddezeovaca.....

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
17:00 27.08.2020.

Pojo vuk magare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije