Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katastrofa

Osim poplave prijete i klizišta, u pomoć poslana vojska

kliziste (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
02.06.2010.
u 12:46

Dogovoreno je slanje tri vojne ekipe koje će pomoći u eventualnoj evakuaciji i spašavanju, što zbog poplava, što zbog klizišta, poručio je gradonačelnik Duspara.

Uz nabujale rijeke, Brođanima su počela prijetiti i klizišta zemlje! Kako je zemlja natopljena do maksimuma, u brdskim dijelovima Slavonskog Broda počeli su se stvarati odroni zemlje koji nose sve sa sobom.

Prema svemu sudeći, ovoga trenutka šestom po veličini gradu u Hrvatskoj prijeti nezapamćena prirodna katastrofa jer je zemlja za sobom već povukla nekoliko cesta, a na Brlića putu odroni su se približili na nekoliko metara najbližim kućama.

>>Potop u Slavoniji: Bujica im odnijela sve uspomene

>>Jezero Petnja prijeti Slavonskom Brodu, Orljava probila nasip

- Ovo je katastrofa, bespomoćno gledamo kako se zemlja odvaja od brda i pada u dubinu, kažu preplašeni stanovnici slavonskobrodskih naselja Podvinje i Brodsko Vinogorje čije se kuće nalaze na obroncima Brodskog Brda.

Situacija se iz trenutka u trenutak pogoršava, a nitko ne može predvidjeti gdje će se otvoriti novo klizište. Gradonačelnik dr. Mirko Duspara koji je obišao klizišta diljem grada naložio je da se u slavonskobrodskim mjesnim domovima pripreme prostori za smještaj stanovništva ako se pojavi potreba za evakuacijom ljudi.

- Neprestano se pojavljuju novi odroni, a u ovome trenutku možemo samo evakuirati najugroženije stanovnike. Razgovarao sam i s generalom Mladenom Kruljcem i dogovoreno je slanje tri vojne ekipe koje će pomoći u eventualnoj evakuaciji i spašavanju, što zbog poplava, što zbog klizišta. Nažalost, kiša ne prestaje, a ona je glavni uzrok svim ovim nevoljama, kaže Duspara.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:57 02.06.2010.

ko je rekao da nema vojske samo josipović još nije naučio izdavat zapovjedi

MO
motherofthree
13:24 02.06.2010.

Naravno, sad kad su bivši MORH-ovi kadrovu uspjeli uništiti civilnu zaštitu, sad stanovništvo mora evakuirati vojska... Jadno.

LA
Laura Anny
15:53 02.06.2010.

gegan Vojska je za ratno stanje a ne mirno. Popljuvali ste Bandica koji se snalazi u svim mogucim situacijama i nije bio predsjednik samo na papiru i rijecu vec na Djelu. Smetao vam je jer je hercegovac, ali ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije