Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA KORIDOR Krijumčari u tri godine uprihodili 3 milijuna kuna

Osijek: Razbijena skupina od 15-orice dilera

Danas je u Istražnom centru Županijskog suda u Osijeku vladala gužva, nakon što su dovedeni svi pohvatani u akciji
Foto: Davor Javorović
25.10.2008.
u 15:10

OSIJEK – U koordiniranoj akciji USKOK-a, SOA-e, policije i MUP-a Republike Srpske kodnog naziva Koridor, razbijena je međunarodna skupina krijumčara droge koja je u posljednje tri godine iz BiH u Hrvatsku prebacila najmanje 77,5 kilograma marihuane, 19 kilograma speeda, više od 9,5 tisuća tableta ecstasyja i manju količinu kokaina čija je ukupna vrijednost na ulici veća od tri milijuna kuna, a od toga je tek manji dio završio u rukama policije. Pošiljke su bile namijenjene narkotržištu Osijeka i Istre, odakle je i većina uhićenih, koji su inače svi već od ranije poznati tijelima gonjenja.

Dostava mercedesom
U akciji Koridor uhićeno je ukupno 16 osoba, dvoje državljana BiH i 14 državljana Republike Hrvatske u dobi od 20 do 38 godina, među njima i pogranični policajac iz PU brodsko-posavske koji je krijumčarima bio “duboko grlo”, a koji će zbog dojavljivanja povjerljivih sigurnosnih informacija kriminalnoj skupini biti prijavljen zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Droga je iz BiH u Hrvatsku, doznajemo, krijumčarena preko cestovnih graničnih prijelaza, najčešće u mercedesu C klase, na kojem su napravljene posebne preinake. Luksuzni je automobil, zajedno s pošiljkom, zaplijenjen u jednoj od posljednjih policijskih racija u ovoj akciji.

Obrada traje od siječnja
Kako je danas potvrđeno u PU osječko-baranjskoj, kojoj je Koridor bila jedna od najsloženijih kriminalističkih obrada do sada, mozak 15-eročlane skupine bio je 53-godišnji državljanin BiH s područja Republike Srpske, inače u više navrata osuđivan zbog zloporabe droga, ali i kaznenih djela s elementima nasilja.

- Uhićenja su krenula prije tri dana, iako je kriminalistička obrada počela u siječnju ove godine i još nije gotova jer još ne znamo je li to i konačan broj osoba uključenih u ovu kriminalnu organizaciju - kazao je načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta u PU osječko-baranjskoj Dario Dasović. Svih 15 članova narkohobotnice privedeno je danas poslijepodne u Istražni centar županijskog suda u Osijeku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije