Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osijek Koteks “puca” na izgradnju vojnih baza Amerikancima

Bager
Arhivska fotografija
02.12.2009.
u 16:47

Jedina smo građevinska tvrtka s Balkana koja se trenutačno nalazi na listi dobavljača logističke agencije, kaže predsjednik uprave Koteksa Drago Tadić.

OSIJEK - U Osijek Koteksu spremni su i za gradnju vojnih baza. Potvrda za takve pothvate stigla im je iz NATO-a, odnosno njihove logističke agencije NAMSA-e sa sjedištem u Luxembourgu.

Konkuriraju po cijelom svijetu

– Jedina smo građevinska tvrtka s Balkana koja je trenutačno upisana na njihovoj listi dobavljača. To znači da možemo konkurirati na NATO-ovim natječajima za obavljanje poslova po cijelom svijetu, odnosno gdje im se pokaže potreba. U našem su fokusu svi građevinski radovi za što imamo potrebnu tehniku i ljudstvo – ističe Drago Tadić, predsjednik uprave Osijek Koteksa, tvrtke koja zapošljava više od 1000 radnika, a dosad je gradila ceste, mostove i poslovno-stambene objekte.

Osječki građevinci prethodno su morali udovoljiti strogo postavljenim tehničkim i tehnološkim kriterijima kako bi dobili svoj referentni broj uz pomoć kojega će moći stati uz bok drugim svjetskim graditeljima.

Pripremaju projekte

– Čim NAMSA objavi natječaj, javit ćemo se na njega. Projekti se pripremaju, a ako dođe do realizacije nekoga od njih, javnost će s detaljima biti upoznata. Nakon što smo im proslijedili potrebne dokumente za prijavu i prošli čitavu proceduru, dodatnih pitanja od NAMSA-e za nas nije bilo – potvrđuje Ivica Crnković, zadužen za “izvoznu ofenzivu” Osijek Koteksa.

Osječani će putem NATO-a “pucati” prvenstveno na infrastrukturne projekte koji se trebaju izgraditi unutar pojedinih vojnih baza, poput transportnih cesta što je i do sada činilo njihovu osnovnu djelatnost.

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:28 02.12.2009.

.trupac=crnac ????...he he he

JA
jankoprekobrda
17:14 02.12.2009.

A gdije ce te baze graditi da ne mozda na Jadranskoj obali skupa sa labaratorijima i poligobinimaa testiranje atomskog i bioloskog oruzja. Jer su nasi \"pametni i veleumni\" poloticari obecali lokacije na jadranu i cilju razvijanja mortatalitetnog turizma. Jer je navodno ljudima ljepse umirati na Jadranu nego li u recimo u New Yorku ili Chikagu.

Avatar maximus69
maximus69
20:11 02.12.2009.

Glavno da su oni kupili kamen ingrad...a dužniji nego kamen...eh koje su to igre...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije